Beneficiile ridichii în tratamentul și prevenirea unor afecțiuni sunt într-adevăr multe și neașteptate, de la detoxifianți, până la stimulatori pentru frumusețea tenului. Ele sunt bogate în potasiu și știm foarte bine cum acest mineral prețios se epuizează, mai ales pe timp de vară, din cauza creșterii transpirației. Iată motivele pentru care acești mici tuberculi ar trebui să fie mereu pe mesele noastre în lunile cele mai călduroase.
Ridichea este un bun ajutor împotriva febrei
Un bun remediu natural pentru a reduce febra este consumul unui suc de ridichi. Cu siguranță ai auzit despre o mulțime de procedee și trucuri pentru a reduce febra atunci când ai gripă, dar, într-adevăr, un suc bun de ridichi îți poate garanta o ușurare directă și fără efecte secundare.
Acesta reduce temperatura corpului și ameliorează inflamațiile febrile. Deoarece acționează ca un bun dezinfectant, ridichea contracarează cu eficacitate chiar și inflamațiile provocate de febră.
Ridichile stimulează frumusețea pielii
Vitamina C, fosforul, zincul și unele componente ale vitaminei B care apar în ridichi sunt bune pentru piele. Acest lucru este acum recunoscut pe scară largă din punct de vedere științific.
Cantitatea admirabilă de apă din mâncăruri contribuie la menținerea unui nivel sănătos de umiditate al pielii. Ridichea crudă fărâmițată este un bun curățător de față și, datorită proprietăților sale dezinfectante, ajută și la reducerea afecțiunilor cutanate, cum ar fi pielea uscată, erupțiile cutanate și ridurile, datorită cantității mari de antioxidanți și flavonoide.
Ridichile sunt soldații sistemului imunitar
Există nenumărate motive pentru care ridichile reprezintă un aliment care trebuie adăugat în dieta noastră, dar unul dintre cele mai apreciate este capacitatea sa de a îmbunătăți sistemul imunitar.
O jumătate de cană de ridichi pe zi, adăugată în salată sau consumată ca gustare, poate garanta o asimilare zilnică de vitamina C egală cu 15%. Creșterea treptată a dozei zilnice de vitamina C poate transmite cât mai bine eficiența sistemului nostru imunitar.
Astfel, medicii și experții consideră chiar că ar putea înlocui multe suplimente antioxidante OTC, care sunt în prezent mai des folosite pentru a lupta împotriva unor boli precum infecțiile, gripele, dar și răcelile obișnuite.
Ridichile sunt aliați excelenți ai ficatului și stomacului
Ridichile sunt un adevărat pansament pentru sănătatea ficatului și a stomacului. Acestea acționează și ca un puternic detoxifiant, deoarece purifică sângele prin eliminarea toxinelor și a deșeurilor pe care organismul nostru le adună în timp.
Sunt extrem de utile pentru tratamentul icterului, deoarece elimină bilirubina și mențin producția acesteia, menținând-o la un nivel ridicat și la nivelul de stat. Ridichile negre sunt, fără îndoială, preferate în tratamentul icterului și, în special, trebuie consumate mai ales frunzele lor.
Ridichile sunt benefice în tratamentul tulburărilor urinare
Prin natura sa, ridichea este foarte diuretică, ceea ce înseamnă că este capabilă să crească semnificativ producția de urină.
Sucul obținut de la această legumă prețioasă vindecă, de asemenea, inflamațiile și senzațiile de arsură pe care le puteți simți atât în timpul digestiei, cât și în timpul urinării. Contribuie în acest fel la tratarea mai multor afecțiuni urinare agravate de surplusul de toxine din organism.
Ridichile sunt perfecte pentru a facilita pierderea în greutate
Deși ridichea are puține calorii, nu are grăsimi și un conținut scăzut de carbohidrați. Această caracteristică se datorează, în esență, faptului că nu este în totalitate neglijabilă cantitatea de apă din ea, astfel că sunt o opțiune de dietă excelentă pentru cei care doresc să slăbească.
În plus, acești tuberculi sunt bogați în fibre și au un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă o creștere a mișcărilor intestinale regulate, prin creșterea în același timp a eficienței metabolismului în fiecare proces corporal în care este implicat.
Ridichile ajută la un proces de digestie mai bun
Ridichile sunt bogate în fibre care cresc semnificativ masa mișcărilor intestinale. Un consum regulat al ridichilor, în cantitate mare, în timpul meselor sau în afara meselor, ajută la ameliorarea simptomelor de constipație. Ridichile sunt cunoscute pentru stimularea producției de bilă, element esențial pentru o bună digestie.
Ridichile sunt utile pentru reducerea tensiunii arteriale
Ridichea se mândrește cu o cantitate remarcabilă de potasiu, mineral care contribuie la garantarea unui spectru larg de beneficii pentru sănătate. Medicina a confirmat o legătură între apariția corectă a potasiului și reducerea tensiunii arteriale: atunci când acest mineral interacționează cu paturile vasculare, el poate slăbi vasele de sânge și astfel crește fluxul sanguin.
Adăugarea unei cantități regulate de ridichi în dieta noastră permite reducerea tensiunii arteriale prin stimularea circulației corecte a sângelui.
Ridichile sunt un bun ajutor în controlul diabetului
Încă din cele mai vechi timpuri se știe cum ridichile se laudă cu un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă ridichile nu afectează nivelul de zahăr din sânge.
De asemenea, aceste legume ajută la reglarea asimilării zahărului din sânge, ceea ce înseamnă că cine suferă de diabet le poate consuma fără probleme sau temeri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News