Turbinele eoliene din România produc energie cât trei reactoare nucleare

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Macron vrea să sporească producţia de energie regenerabilă a Franţei ''de două ori mai repede'' / Fotografie creată de Marshall Reyher, de la Pexels
Macron vrea să sporească producţia de energie regenerabilă a Franţei ''de două ori mai repede'' / Fotografie creată de Marshall Reyher, de la Pexels

Luni după-amiaza, ţara noastră fiind exportator de electricitate, turbinele eoliene au produs energie cât trei reactoare nucleare.

Turbinele eoliene din România produc electricitate cât trei reactoare de dimensiunea celor de la Cernavodă, luni după-amiaza, ţara noastră fiind exportator de electricitate, arată datele privind starea sistemului energetic naţional, prezentate în timp real pe site-ul Transelectrica şi analizate de Agerpres.

Pe primul loc în topul surselor se află hidrocentralele, care asigură 25,8% din totalul energiei produse, cu 2.270 MW.

Energia eoliană



Energia eoliană este pe locul al doilea, cu 2.096 MW, echivalentul a trei reactoare nucleare de tipul celor de la Cernavodă, care au o putere instalată de 700 de MW.

Urmează hidrocarburile - 1.829 MW, energia nucleară - 1.345 MW, cărbunele - 1.152 MW, biomasa - 69 MW şi energia fotovoltaică - 15 MW.

La ora 15:10, consumul naţional era de 8.450 MW, producţia, de 8.777, diferenţa fiind exportată. 

Nuclearelectrica s-a alăturat proiectului HartaEdu, în calitate de partener strategic

 

Nuclearelectrica s-a alăturat proiectului HartaEdu, în calitate de partener strategic, pentru a facilita accesul cât mai multor copii la şcoli moderne şi bine dotate, potrivit unui comunicat al Narada, managerul proiectului, remis Agerpres.

La 3 luni de la lansarea proiectului HartaEdu, Narada a strâns 1,5 milioane de lei pentru dotarea şi modernizarea şcolilor înscrise în proiectul HartaEdu, o platformă online prin care instituţiile de învâţământ pot introduce alerte, iar mediul privat se poate mobiliza pentru a le sprijini.

Pe platforma HartaEdu au fost înscrise peste 550 de alerte, iar numărul copiilor care au nevoie de ajutor se ridică la peste 100.000. În trei luni au fost soluţionate peste 90 de alerte, cu cei peste 1,5 milioane lei strânşi, având un număr de aproximativ 10.000 de copii impactaţi de soluţionarea acestor alerte.

În condiţiile în care educaţia din România primeşte cel mai mic buget al ultimilor 30 de ani, dar mai ales având în vedere că în multe comunităţi din ţară se învaţă în condiţii extrem de dificile, ca acum 30 de ani, Narada invită mediul privat, prin HartaEdu.ro să contribuie la oferirea tuturor copiilor drepturi egale la educaţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel