Turistul a mâncat pe data de 17 iulie la o autoservire din Mamaia. Acesta a vrut să ia mâncarea la pachet. Nota finală a fost de puțin peste 300 lei.
"Astăzi am luat mâncare la pachet. M-a costat 300 lei. Am luat așa: două feluri de cartofi, o frigăruie, niște coaste, niște hamsii, două lipii, niște murături asortate, o pulpă dezosată și niște cașcaval pane. Vă vine să credeți?" se întreabă aceasta.
"Cartofii prăjiți la mare costă 70 lei kilogramul. Deci la piață este 5 lei kilogramul de cartofi, iar aici îl primești prăjit cu 70 lei. Incredibil așa ceva. Băi, chiar e incredibil", mai spune turistul.
Iată cât au costat fiecare, conform bonului filmat de turist:
350 de grame de cartofi țărănești - 25 lei
300 de grame de cartofi pai - 21 lei
2 lipii - 14 lei
250 de grame de hamsii - 35 lei
300 de grame de cașcaval pane - 42 lei
o frigăruie de pui de 400 de grame - 56 lei
450 de grame de coaste - 63 lei
Au mai existat de asemenea și un sos și o pungă pe care nu le-am mai adăugat pe listă.
De obicei patronii localurilor de acest gen, aflate la malul mării în România, spun că fără să aibă astfel de prețuri nu le-ar mai rezista afacerile, având în vedere că sezonul ține aproximativ două luni pe an: iulie si august. Iunie și septembrie sunt de obicei luni fără flux prea mare de turiști, astfel că patronii nu-și pun prea mari speranțe în aceste luni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News