Turiștii sunt furioși. Un restaurant din Italia și-a taxat clienții cu trei euro pentru farfuriile goale suplimentare

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: Fanpage.it
Foto: Fanpage.it

Un restaurant din Italia i-a înfuriat pe turiști după ce a impus o taxă de trei euro clienților care cer o farfurie în plus. 

Un restaurant situat deasupra localității Ortisei, la o altitudine de 2.100 de metri, a stârnit nemulțumirea clienților prin introducerea unei taxe de 3 euro pentru fiecare farfurie goală solicitată suplimentar. Decizia, comunicată printr-o notă adăugată în partea de jos a meniului, a fost explicată de proprietar drept o măsură menită să acopere costurile suplimentare.

”Nu sunt gratuite” 

 

"Decizia a fost luată anul trecut și are rolul de a acoperi costurile suplimentare pentru spălatul vaselor, tacâmuri, șervețele și apă plată, care nu sunt gratuite pentru noi", a declarat proprietarul pentru La Repubblica. Acesta a menționat că se întâmplă frecvent ca familiile să comande un singur fel de mâncare și să ceară farfurii suplimentare pentru a-l împărți, ceea ce generează costuri suplimentare pentru restaurant.

Explicația proprietarului nu a fost însă pe placul tuturor clienților. Mulți au fost deranjați de faptul că nota referitoare la taxa pentru farfuriile goale a fost adăugată ulterior și scrisă de mână în meniu. Cu toate acestea, proprietarul susține că aceasta reprezintă o formă de comunicare clară și transparentă, iar clienții informați pot alege să nu solicite farfurii suplimentare.

Aceasta nu este prima dată când o astfel de politică generează controverse în regiunea Val Gardena. Vara trecută, o fotografie a unei chitanțe care includea un cost suplimentar de 2 euro pentru un preparat a provocat un val de critici și recenzii negative online. În acel caz, patronul a apărat măsura, explicând că este frecvent ca mai multe persoane să împartă un singur preparat.

Ortisei, cunoscut și sub numele de St. Ulrich, este o comună situată în provincia autonomă Bolzano-Bozen din regiunea Trentino-Alto Adige/Südtirol, în nordul Italiei. Aflată la aproximativ 1.230 de metri altitudine, Ortisei este renumită pentru peisajele spectaculoase din Munții Dolomiți și este o destinație populară atât pentru sporturile de iarnă, cât și pentru drumețiile de vară.

În Austria plătești un euro în plus dacă nu comanzi o băutură 

 

Un alt exemplu de practici controversate este taxarea pentru mâncarea rămasă în farfurie. Anul acesta, restaurantele din Austria și Germania au început să aplice taxe clienților care nu își termină toată mâncarea. Totul a început după ce un restaurant din Viena a introdus o taxă de un euro pentru clienții care nu comandă o băutură și o taxă suplimentară de doi euro pentru fiecare farfurie neterminată. Aceste măsuri au stârnit numeroase dezbateri și nemulțumiri în rândul clienților. 

Unul dintre clienții nemulțumiți s-a plâns publicației „Heute” că nu a fost informat despre aceste taxe înainte de a începe să servească masa. Reprezentanții restaurantului își apără politica, argumentând că reducerea risipei de alimente este o preocupare majoră pentru ei. Ei consideră că impunerea taxelor pentru mâncarea neconsumată îi determină pe clienți să fie mai conștienți de cantitatea de alimente pe care o iau și să nu risipească.

----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel