Bilele din brânză de vaci, date prin pesmet și servite de obicei cu smântână și zahăr sunt incredibil de bune și pufoase.
Turogomboc se prepară simplu și rapid, dar cu un rezultat demențial de bun!
Ingrediente:
500 g brânză de vaci
coaja de la o lămâie
1 linguriță zahăr vanilat
2 ouă
2 galbenușuri de ou
80 - 100 g zahăr
5 lingurițe unt topit (90-100 g)
1 linguriță praf de copt
1 vârf de sare
140 g griș
2 linguri pesmet
Pentru rumenit
50 g unt
200 - 250 g pesmet
Pentru servire
4 linguri zahăr/ dulceață
400 g smântână
Turogomboc - Mod de preparare
Brânza de vaci o amestecăm cu coajă de lămâie și zahărul vanilat. Începeți să bateți zahărul cu cele două ouă întregi și plus cele două gălbenușuri. Adăugați untul și turnați amestecul în brânza de vaci. Puneți praful de copt, sarea și grișul și amesteca totul. Se acoperă, se pune în frigider și se lasă să stea timp de o oră.
Scoate-l apoi din frigider, amestecă pesmetul și formează din el bile mai mici. Gătiți 2-3 minute în apă clocotită cu puțină sare.
Pentru rumenit, topește untul într-o tigaie, adaugă pesmetul și prăjește puțin. Întoarceți găluștele și serviți cu smântână și zahăr sau dulceața preferată.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News