De asemenea, acest tip de gătit necesită mult ulei, iar bucătăria se murdărește destul de mult cu picăturile de ulei care stropesc. Deci, de ce să nu ne răsfățăm mai des cu turtele bunicii, pregătindu-le în cuptor?
Vă învățăm cum să faceți turtele bunicii la cuptor, astfel încât să le puteți pregăti de câte ori doriți. Haideți să gătim!
Ingrediente pentru a face turtele bunicii la cuptor
- 2 căni de făină 000
- 2 linguri de unt
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 lingură de sare
- 1 cană de apă călduță.
Cum se prepară turtele bunicii la cuptor
Puneți făina într-un recipient împreună cu sarea și praful de copt. Adăugați untul și o parte din apă. Începeți să amestecați manual și continuați să adăugați apă pe măsură ce aluatul are nevoie.
Truc: poți înlocui untul cu grăsime sau ulei.
Frământați până se formează o chiflă fragedă care nu se lipește de mâini. Acoperiți aluatul cu o cârpă sau o folie și lăsați-l să se odihnească aproximativ 20 de minute.
Porniți cuptorul pentru a se preîncălzi la 200°C. Se unge cu ulei o tava și se dă la cuptor să se încingă. Apoi, separați aluatul în chifle mai mici și aplatizați-le puțin cu palma, astfel încât să aibă aproximativ ½ cm grosime.
Faceți o tăietură în centrul fiecărei turte, puneți-le în tava fierbinte și duceți-le la cuptorul preîncălzit la 200°C. Gătiți aproximativ 5 minute pe fiecare parte sau până se rumenesc.
Scoateți din cuptor și bucurați-vă de aceste turte sănătoase la cuptor.
Poftă bună!
„Friteli” dulci prăjite, pufoase și fragede. Acest desert triumfă întotdeauna
Cu ce să însoțiți turtele bunicii la cuptor
Gustul inconfundabil al grăsimii sau al untului face ca turtele fără drojdie să fie delicioase. Cu toate acestea, întotdeauna ne place să vă oferim opțiuni, astfel încât să le puteți încerca în moduri diferite. De asemenea, puteți aroma aluatul adăugând rozmarin, oregano sau cimbru.
O altă alternativă excelentă este să le adăugați busuioc, brânză, ceapă, pateu de legume, hummus de linte.
Dacă, în schimb, sunteți pentru turtele bunicii dulci, puteți presăra turtele cu zahăr când le întorci și le lași la cuptor până se formează un strat crocant de caramel. Sau, ungeți-le cu sirop dulce de casă la sfârșitul gătitului și cât sunt încă fierbinți.
-------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News