Uită de ciocolata Dubai! Ciocoliva românească e noul trend în materie de desert - FOTO/VIDEO

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:
Ciocoliva românească e nou trend. Uită de ciocolata Dubai
Ciocoliva românească e nou trend. Uită de ciocolata Dubai

În ultimele săptămâni, onlineul a fost inundat de clipuri și poze cu ciocolata Dubai, desertul care face senzație în toată lumea. Totuși, "dominația" desertului oriental ar putea lua sfârșit odată cu apariția ciocolivei, alternativa românească la ciocolata din Dubai. Dar ce este ciocoliva și din ce ingrediente se face?

Ciocoliva, un desert românesc unic, încearcă să câștige teren în fața celebrei ciocolate din Dubai, un produs promovat intens la nivel global. Deși nu beneficiază de același marketing agresiv ca rivalul său din Emiratele Arabe Unite, ciocoliva își propune să câștige fani prin combinația inedită de ingrediente... românești.

Ciocoliva românilor din Glasgow îl are pe Dracula pe ambalaj

 

Doi români care dețin un magazin cu produse tradiționale în Glasgow, Scoția, au inventat ciocoliva. Ei au devenit virali pe rețelele de socializare cu varianta lor, care conține la interior un terci dulce cu nuci. Ornată cu bombonele și cu Dracula pe ambalaj, ciocoliva celor de la Transylvania Shop and Coffee face apel la o parte mai "întunecată" a culturii românești.

Într-un mesaj transmis ȘtiriDiaspora, Alex and Dani susțin că ei sunt cei care au inventat Ciocoliva. 

 

   

@transylvania_shop Transylvania CioColiva Bar !!! U say Dubai chocolate bar - we say Transylvania Coliva Bar !!!! #coliva #coliva_moarta #dubaichocolate #colivachocolatebar #transylvaniacolivabar #traditii2024 #transylvania #transylvaniashopandcoffee #colivaceadetoatezilele #party #chocolatelover #romania #madeinromania #colivafacutademamasoacra #colivaafostvirala #colivaveselă ♬ Dirty Cash (Money Talks) - Sold Out 7 Inch Mix - Adventures Of Stevie V

   

Tinerii vor ajunge și în România pentru a-și promova desertul și fac un apel la următorii de pe rețelele de socializare să facă cunoscut noul desert românesc.

"România here we go! Ne întoarcem acasă cu CioColiva noastră !!!! 

Ciocoliva Vine in Romania - în curand la KANAL D România pentru toți românii din lume!!! Haideți să facem un nou trend în lume și să cucerim mapamondul cu cel mai tare desert al românilor! Vă mulțumim enorm pentru suportul acordat și vă iubim din toată inima.

Haideți să facem din Ciocoliva un nou trend în lume cu unul dintre cele mai bune dulciuri ale României. Vă mulțumim tuturor pentru susținere și vă iubim atât de mult", scriu ei pe contul de Facebook.

2. -imagine fara descriere- (ciocoliva-romaneasca-facebook_38151100.png)

Ciocoliva, varianta creată de chef Dalia Păduraru

 

 

Varianta creată de Chef Dalia Păduraru, cunoscută publicului român pentru participarea sa la show-ul culinar Chefi la cuțite de la Antena 1, Ciocoliva are la bază grâu fiert în unt, alune caramelizate, nuci pecan, pastă de caramel și bombonele de ciocolată. 

Dalia Păduraru este chef premiat, fiind medaliată cu bronz la IKA Culinary Olympics, unde a concurat cu echipa About Taste Academy. Experiența sa vastă și pasiunea pentru gastronomie i-au permis să creeze un desert cu un farmec local.

"Nu contează atât de mult ce faci în viață, ci câtă dragoste pui în ceea ce faci în viață”, este motto-ul care o ghidează pe Păduraru.

Deși Ciocoliva nu a ajuns încă să fie un nume la fel de cunoscut pe plan internațional, originalitatea sa îi oferă toate șansele să devină un adevărat ambasador culinar românesc.

3. -imagine fara descriere- (ciocoliva-romaneasca-chef-1_43714800.jpg)

4. -imagine fara descriere- (ciocoliva-romaneasca-facebook-dalia_80483100.png)

-----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel