1. Uleiul de măsline previne bolile cardiovasculare, ajutând la refacerea organismului după un atac de cord. Tot ce trebuie să faci este să consumi zilnic, dimineața pe stomacul gol, 2 linguri de ulei de măsline.
2. Uleiul de măsline are un efect antioxidant, protejând inima.
3. Uleiul de măsline scade riscul de cancer la sân, distrugând celulele canceroase.
4. Uleiul de măsline ajută la păstrarea unui sistem digestiv sănătos, prevenind constipația.
5. Uleiul de măsline îmbunătățește funcția ficatului. Bea zilnic un pahar cu apă, în care ai pus o lingură de ulei de măsline și câteva felii de lămâie.
6. Uleiul de măsline are un efect antiinflamator, reducând simptomele reumatismului, artritei sau ale altor inflamații ori probleme musculare. Pune ulei de măslinepe zona afectată și masează bine.
7. Uleiul de măsline scade riscul de diabet de tip 2. Atunci când gătești, înlocuiește uleiul obișnuit cu cel de măsline.
8. Uleiul de măsline te ajută să slăbești, mai ales în zona abdomenului, reducând pofta de mâncare.
9. Uleiul de măsline îți hidratează părul, transformându-l din tern, uscat și fragil într-unul strălucitor. Pune puțin ulei de măsline în palmă și aplică-l pe toată lungimea părului, insistând mai ales la vârfuri, masând ușor, apoi învelește-ți părul cu un prosop cald și lasă să acționeze aproximativ o jumătate de oră, după care spală bine părul cu apă și șampon.
10. Uleiul de măsline îți face pielea frumoasă, lăsând-o mai moale și suplă. De fiecare dată când faci baie, adaugă câțiva picături de ulei de măsline în cadă.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News