Uleiul de ricin, 5 beneficii pe care nu le știai. Este elixirul galben-auriu

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
StiriDiaspora

Supranumit și elixirul galben-auriu, uleiul de ricin presat la rece este un remediu naturist folosit din cele mai vechi timpuri atât în cosmetică, cât și în medicină.

1. Uleiul de ricin combate acneea și hidratează pielea, având un efect antioxidant, previne îmbătrânirea prematură a pielii și estompează petele pigmentare, cicatricile și negii, crește producția de colagen și reduce ridurile, fiind un bun antiinflamator.

Cum să-l folosești: aplică-l seara, înainte de culcare, pe față și masează cu mișcări circulare; lasă-l să acționeze peste noapte; a doua zi dimineața spală-te bine cu apă rece.

 

2. Uleiul de ricin hidratează părul uscat și tern, făcându-l strălucitor și neted, calmează scalpul iritat și sensibil, îndepărtând mătreața și previne căderea părului, ajutând la regenerarea acestuia.

Cum sa-l folosești: mai întâi se spală părul cu un șampon ușor; apoi se pun câteva picături de ulei de ricin pe buricele degetelor și se aplică pe toată lungimea părului, masând ușor atât părul, cât și la nivelul scalpului; se lasă să acționeze două ore, apoi se spală bine părul cu apă călduță și șampon.

 

3. Uleiul de ricin ajută la îndesirea și creșterea genelor și a sprâncenelor.

Cum să-l folosești: pune puțin ulei de ricin pe o periuță specială și aplică cu grijă atât pe gene, cât și pe sprâncene (poți folosi, spre exemplu, o periuță de la un rimel care s-a terminat, pe care o speli foarte bine cu apă și săpun înainte să o refolosești); lasă să acționeze aproximativ vreo 2 ore, apoi îndepărtează uleiul cu grijă, cu ajutorul unui șervețel demachiant. Atenție ca uleiul să nu intre în contact cu ochii!

 

4. Uleiul de ricin hrănește și întărește unghiile fragile și reface cuticulele uscate și crăpate.

Cum să-l folosești: aplică-l pe suprafața unghiilor și a cuticulelor și masează bine; lasă să acționeze 20 de minute, apoi șterge reziduurile cu ajutorul unei dischete demachiante.

 

5. Uleiul de ricin ajută digestia, prevenind constipația datorită efectelor sale laxative.

Cum să-l folosești: dacă suferi de constipație, trebuie să iei una până la maximum 2 linguri de ulei de ricin, dimineața pe stomacul gol; dacă nu îl poți bea așa simplu, îl poți amesteca cu puțin lapte sau miere ori sirop de arțar; efectul laxativ apare după aproximativ 3-4 ore. Atenție însă, uleiul de ricin nu trebuie luat în permanență deoarece ar putea efect invers, provocând lentitatea tractului digestiv.

 

(sursa: brigitte.de)

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel