Deși războiul din Ucraina a înregistrat până acum un număr impresionant de victime, iar Rusia a primit sancțiuni după sancțiuni din partea Occidentului, aceste lucruri se pare că nu l-au convins pe președintele rus Vladimir Putin să își retragă trupele din țara vecină, relatează Știrile PRO TV. Situația din Ucraina este în continuă schimbare, iar pentru milioane de oameni care se află pe alte meleaguri, este o luptă pentru a urmări ce se întâmplă în țara devastată de război.
Cu toate acestea, Ministerul britanic al Apărării este la dispoziție pentru a oferi o actualizare a situației din Ucraina.
Aceasta vine după ce Kremlinul susține că a capturat două districte din orașul Bahmut, situat în estul țării, Ministerul rus al Apărării afirmând că "detașamente de asalt" au capturat două zone ale orașului.
Statul Major General al Ucrainei a respins aceste afirmații, spunând: "Inamicul a lansat atacuri nereușite în vecinătățile Khromove și Ivanivs'ke".
În urma acestor declarații, Ministerul britanic al Apărării a afirmat că ultima tactică a lui Putin de a folosi mine rusești a dus la 750 de victime civile în Ucraina, care "vor avea nevoie de cel puțin un deceniu pentru a fi neutralizate".
Potrivit celei mai recente actualizări a informațiilor, minele rusești care au fost lăsate în zonele controlate anterior au ucis acum atâtea persoane.
În mod devastator, unul din opt dintre cei 750 de morți sunt copii.
"Victimele civile legate de mine continuă să fie raportate zilnic în Ucraina. Cele mai afectate zone sunt regiunile Herson și Harkov: zone ocupate anterior de Rusia. Odată cu sosirea primăverii și cu mai multe persoane implicate în activități agricole, riscul incidentelor cu mine civile va crește. De la începutul invaziei au fost raportate peste 750 de victime în rândul civililor din cauza minelor - unul din opt a implicat un copil. Va fi nevoie probabil de cel puțin un deceniu pentru a curăța Ucraina de mine", a anunțat Ministerul britanic al Apărării, potrivit UNILAD.
Putin a mers în vizită la baza militară din Herson
Președintele rus Vladimir Putin a vizitat, marți, trupele de la baza militară din regiunea ucraineană Herson, care este parțial sub controlul Rusiei, a informat presa de stat rusă, citată de CNN.
În timpul vizitei, Putin a vorbit cu comandanții forțelor aeriene ale unității armatei ruse „Nipru”, întâlnindu-se și cu alți ofițeri superior, potrivit TASS.
Unul dintre scopurile vizitei a fost acela de a obține un „raport” de la comandanți cu privire la situația din Herson, dar și din Zaporojie.
Kremlinul nu precizează în acest comunicat când a avut loc această vizită, însă anunţă că preşedintele rus le-a făcut urări militarilor ruşi din regiunile Herson şi Lugansk cu ocazia Paştelui ortodox, sărbătorit duminică, şi le-a oferit ”copii ale unor icoane”.
Aceasta este prima vizită a lui Vladimir Putin în regiunea Herson de la începutul ofensivei ruse în Ucraina, la 24 februarie 2022.
Vladimir Putin a discutat în această vizită cu comandantul Forţelor Aeropurtate ruse, generalul Mihail Teplinski, şi cu alţi comandanţi militari.
Ei au discutat despre situaţia militară în regiunile Herson şi Zaporojie, a căror anexare Vladimir Putin a revendicat-o în septembrie.
”Este important pentru mine să vă aud părerea despre situaţie, să vă ascult, să face schimb de informaţii”, a declarat preşedintele rus, potrivit unei înregistrări video difuzată de Kremlin.
Trupele ruse s-au retras din Herson, capitala regională, în noiembrie anul trecut, consolidându-şi poziţiile pe malul opus al fluviului Nipru în aşteptarea contraofensivei ucrainene, conform Agerpres.
Putin a vizitat de asemenea sediul Gărzii Naţionale din regiunea Lugansk (estul Ucrainei), o altă parte a Ucrainei anexată de Moscova anul trecut.
Kremlinul nu a precizat când a participat Putin la reuniunea comandamentului militar, notează Reuters.
La întâlnirea de la sediul "Nipru", Putin a cerut armatei să-şi exprime părerea cu privire la situaţia din direcţiile Herson şi Zaporojie şi să facă schimb de informaţii, potrivit agenţiei oficiale de presă RIA.
Ultima dată Putin a vizitat regiuni ucrainene controlate de Federaţia Rusă la 19 martie, când a ajuns la Mariupol.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News