Maxim, un băiețel de 3 luni din Mariupol, a supraviețuit datorită alimentelor pentru copii luate de soldații ucraineni de la jefuitorii ruși și distribuite oamenilor.
Arina Viktorovna, o șoferiță de tramvai, și-a împărtășit povestea șederii sale în orașul asediat, potrivit mărturiei sale publicate de Consiliul Municipal Mariupol.
Arina și soțul ei și-au adus părinții și pe cei trei copii din cartierul "Skhidnyy", care era sub asediul focului. Cel mai mic copil, Maxim, avea 3 luni.
Mărturii din iadul din Mariupol: Un bebeluș a supraviețuit din alimentele furate de la ocupanții ruși
În oraș nu existau alimente pentru copii.
"Pe 8 martie, m-am dus la uzina Illich pentru o masă caldă. Soldații ucrainei au adus scutece și alimente pentru copiii de acolo, pe care le-au luat de la jefuitori.
Datorită acestui ajutor, copiii care se aflau în adăpostul antiatomic al combinatului au supraviețuit, inclusiv Maxim, copilul nostru de 3 luni", își amintește femeia.
Mai târziu, o parte a familiei a reușit să iasă din oraș.
„Umilințe, lupte pentru mâncare“
Arina și soțul ei au mai petrecut un timp în Mariupol. Pentru a supraviețui, oamenii au fost nevoiți să primească "ajutor umanitar", care a fost distribuit de ruși.
"Oameni sălbatici, umilințe, lupte pentru produse. A fost un lucru îngrozitor... Să umilească orașul pentru a scuipa în sufletul locuitorilor săi sub forma unor pomeni jalnice...", - spune Arina, citată de Pravda.
Când bătăile au ajuns la casa prietenului lor unde erau adăpostiți, au decis să plece.
Au avut noroc că un microbuz i-a luat și au reușit să ajungă în Zaporizhzhya, unde încearcă acum să înceapă o nouă viață.
"Mâncarea se termină, cu ce ne vom hrăni copiii?" Este apelul disperat al mamelor care se refugiază în subsolul uzinei siderurgice Azovstal din Mariupol, în Ucraina, în timp ce asediul durează de săptămâni întregi, cu bombardamente continue din partea trupelor rusești.
Ucraina: Mame și copii în condiții disperate
Semnalul de alarmă a fost dat de un videoclip distribuit pe Youtube de către batalionul Azov. 10 minute de imagini care arată condițiile de viață dure ale familiilor care și-au găsit refugiu în subsolul oțelăriei. Aici, după 2 luni de război, totul lipsește: hainele murdare sunt folosite pe post de pături și pungile de plastic în loc de scutece. Potrivit estimărilor, chiar și rezervele de hrană și apă se epuizează: vor fi suficiente doar pentru încă câteva zile. Imaginile, care ar data din data de 21 aprilie, arată cum soldații din batalionul Azov intră în oțelărie și distribuie alimente (posibil dulciuri) copiilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News