Un aeroport din România reintroduce restricții la controlul de securitate. Sunt vizate lichidele din bagajul de mână

Cristina Iacob |
Data publicării:
Sursa - Pexels
Sursa - Pexels

Un aeroport din România va reintroduce temporar reguli stricte la controlul de securitate, obligând pasagerii să prezinte lichidele, aerosolii și gelurile separat. 

Începând cu 1 septembrie 2024, Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia” va reintroduce temporar restricții la controlul de securitate. Pasagerii vor trebui să prezinte separat lichidele, aerosolii și gelurile în recipiente de maximum 100 ml, fără a le ambala în pungi tip „ziplock”, conform unei note informative a aeroportului.

Restricții privind lichidele pe Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia”. Ce trebuie să știe pasagerii 

 

Aceste restricții au fost anulate pe 5 decembrie 2022, ca urmare a achiziționării unor echipamente noi de specialitate, prin accesarea unei finanțări nerambursabile prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Comisia Europeană (CE) implementează acum temporar aceste măsuri pentru aeroporturile care folosesc echipamente de control al lichidelor, aerosolilor și gelurilor de tip EDSCB, din cauza unei probleme tehnice, nu din cauza unei creșteri a nivelului de amenințare la adresa aviației.

Informarea transmisă de reprezentanții CE subliniază că limitarea nu este cauzată de un risc sporit, ci este un răspuns necesar la o problemă tehnică temporară. De asemenea, CE menționează că echipamentele EDSCB sunt o tehnologie avansată de control de securitate și nu trebuie să fie puse în discuție.

Comisia Europeană colaborează strâns cu statele membre ale Uniunii Europene și cu Conferința Europeană a Aviației Civile pentru a identifica o soluție tehnică care să rectifice prompt problema identificată. Restricțiile vor fi reintroduse temporar, de la 1 septembrie 2024, atât pe Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia”, cât și pe alte aeroporturi care utilizează echipamente de tip EDSCB.

În legătură cu acest subiect, în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene au fost publicate două documente: Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2024/2108 al Comisiei, care modifică Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2015/1998 referitor la anumite măsuri urgente de securitate aeronautică pentru echipamentele de control al lichidelor, aerosolilor și gelurilor; și Decizia (UE) 2024/2109 a Comisiei, care abrogă Decizia (UE) 2024/1177 privind suspendarea aprobării echipamentelor de securitate a aviației civile care au aplicată marca UE, menționează Biroul de comunicare al Aeroportului Internațional Timișoara „Traian Vuia” citat de Agerpres. 

Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia” este principalul aeroport care deservește orașul Timișoara și regiunea Banat din România. Situat la aproximativ 10 kilometri nord de centrul orașului, aeroportul este un nod important de transport în vestul țării.

Inaugurat în 1935, aeroportul a evoluat considerabil de-a lungul decadelor, devenind un hub modern de aviație. În ultimii ani, Aeroportul Timișoara a beneficiat de investiții semnificative pentru îmbunătățirea infrastructurii, inclusiv extinderea și modernizarea pistei și a terminalelor. Finanțările pentru aceste proiecte au venit în mare parte din fonduri europene, reflectând importanța sa în rețeaua de transport europeană.

Aeroportul este bine conectat cu orașul Timișoara prin diverse opțiuni de transport, inclusiv autobuze, taxiuri și servicii de transfer. De asemenea, oferă un acces ușor la atracțiile turistice și centrele de afaceri din regiune. Cu o capacitate anuală de milioane de pasageri, aeroportul joacă un rol esențial în facilitarea călătoriilor și în sprijinirea economiei locale.

------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel