Un alt cutremur a lovit Napoli, în timpul nopții. Este al treilea seism din ultima săptămână

Cristina Iacob |
Data publicării:
Un cutremur a avut loc în România, marți seară. Este al patrulea seism de când a început luna
Un cutremur a avut loc în România, marți seară. Este al patrulea seism de când a început luna

Acest cutremur survine la doar trei zile după ce alte două evenimente seismice puternice au avut loc în zonă.

Un nou cutremur a zguduit zona Campi Flegrei din provincia Napoli, în Italia, înregistrând o magnitudine de 2,9 pe scara Richter. Evenimentul seismic a avut loc la ora locală 3:30 dimineața și a avut epicentrul la doar 2 kilometri distanță de orașul Pozzuoli. Potrivit datelor furnizate de Institutul Național Italian de Geofizică și Vulcanologie (INGV), cutremurul a avut loc la o adâncime de numai trei kilometri sub suprafața terestră.

Deși forța cutremurului a fost resimțită în întreaga zonă, nu s-au raportat pagube materiale sau victime. Este de menționat că această regiune a fost recent afectată de alte două cutremure cu magnitudini de 3,6 și 3,7, cu doar trei zile în urmă. Autoritățile locale monitorizează situația cu atenție, iar locuitorii sunt sfătuiți să rămână vigilenți în fața riscului seismic.

Cutremurele s-au simțit în mai multe zone 

 

Vineri - 10 mai, autoritățile locale au primit o alertă din partea Observatorului Vesuvian, indicând că începând cu ora locală 12:31, o serie de evenimente seismice au avut loc în regiunea Campi Flegrei. Cele mai semnificative evenimente, localizate în Golful Pozzuoli, s-au produs la 13:25 și la 13:26. Prima mișcare seismică, înregistrată la 13:25, a avut loc la o adâncime de 2.6 km, cu o magnitudine Md = 3.7 ± 0.3, iar cea de-a doua la 13:26, la o adâncime de 3.7 km, cu o magnitudine Md = 3.6 ± 0.3. 

Cutremurele au fost resimțite de populație timp de câteva secunde și în Napoli , în diferite cartiere precum Bagnoli, Fuorigrotta, Soccavo, Pianura, Vomero și Arenella și în alte municipalități din zona Flegreei, precum Quarto, Bacoli și Monte di Procida. Nu au fost detectate pagube de către pompieri, Protecția Civilă și Anas, conform publicației Fanpage.it.

------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel