Este povestea lui Ugo Fuoco, un bărbat care imediat după moartea fostului președinte al Parlamentului European, David Sassoli, a scris pe Facebook: „din când în când apar vești foarte bune. A plecat domnul . Acum veniți și-i luați și pe ceilalți, mulțumesc", a scris bărbatul la acea vreme.
Astfel, acesta a ajuns să fie acuzat de mesajele care aduc atingere memoriei fostului președinte al Parlamentului European. În cazul său, Poliția Poștală din Campania a făcut și o percheziție informatică și a găsit „urme ale mesajului de ură”, scrie Il Messaggero, preluată de Mediafax.
Bărbatul fusese deja raportat și în trecut pentru nerespectarea restricțiilor impuse împotriva Covid.
Il Giornale notează că, în trecut, Ugo Fuoco a vorbit despre o falsă pandemie, dar de câteva săptămâni suferă de simptome evidente de Covid, precum febră mare și dificultăți respiratorii.
Antivaccinist convins care s-a bucurat după moartea lui David Sassoli, în spital cu Covid
Pe 11 ianuarie, el a lăsat un mesaj vocal lung de 20 de minute pe canalul său Telegram, iar marți a postat o fotografie cu el purtând o mască de oxigen pe un pat de spital.
Postările sale nu menționează niciodată Covid, dar, în ciuda dificultăților evidente de a vorbi și de a respira, continuă să vorbească despre rezistență și își incită adepții să lupte pentru ideile lor care, în acest caz, sunt cele care susțin ideologiile anti-vacciniste.
Bărbatul în vârstă de 40 de ani din Napoli este unul dintre liderii mișcării „no vax" din Italia. Pe Telegram a creat un grup cu 36.000 de abonați, prin care răspândea conținut tipic.
Cu toate acestea, din ajunul Anului Nou, acesta are febră și dificultăți respiratorii. Deși nu recunoaște că are Covid, în ultimele zile a spus că are simptomele tipice ale bolii provocate de Sars-CoV-2, scrie Mediafax.
Eurodeputata malteză Roberta Metsola, aleasă preşedinte al Parlamentului European
De asemenea, în urmă cu o zi, Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a ales-o marţi în funcţia de preşedinte al său, pentru doi ani şi jumătate, pe eurodeputata malteză Roberta Metsola, transmit AFP şi DPA.
Membră a grupului Partidului Popular European, Metsola a fost aleasă preşedinte al PE cu 458 de voturi ''pentru'' din 616 exprimate, scrie Agerpres. Roberta Metsola, care împlineşte 43 de ani chiar marţi, devine astfel cea mai tânără persoană ce deţine această funcţie.
Funcţia a fost deţinută anterior de italianul David Sassoli, decedat în urmă cu o săptămână la vârsta de 65 de ani, la centrul oncologic din Aviano, în Italia, unde fusese spitalizat în 26 decembrie ca urmare a unei ''complicaţii grave cauzate de o disfuncţie a sistemului imunitar''. Mandatul lui Sassoli se încheia în această lună, la jumătatea legislaturii de cinci ani a Parlamentului European.
David Sassoli a fost ales preşedinte al Parlamentului European în 2019 cu sprijinul principalelor două familii politice europene - PPE şi S&D - şi al eurodeputaţilor din grupul Renew Europe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News