Un avion Lufthansa a revenit de urgență la Frankfurt după o coliziune cu păsări

Cristina Iacob |
Data publicării:

Un avion Lufthansa a fost nevoit să se întoarcă de urgență pe aeroportul din Frankfurt la scurt timp după decolare, în urma unei coliziuni cu mai multe păsări. 

Un avion al companiei Lufthansa a fost nevoit să se întoarcă la aeroportul din Frankfurt la scurt timp după decolare, marți seara, din cauza unei coliziuni cu una sau mai multe păsări, a anunțat compania aeriană. Incidentul a avut loc în timp ce aeronava se îndrepta spre Berlin, unde urma să aterizeze conform orarului de zbor.

Echipajul a raportat imediat coliziunea, iar pilotul a decis să întoarcă avionul pentru o aterizare de siguranță. Aeronava a aterizat fără probleme, iar toți pasagerii și membrii echipajului au coborât în mod normal, fără să fie semnalate incidente. De asemenea, pompierii aeroportului au intervenit ca măsură de precauție, conform procedurilor standard în astfel de situații de urgență.

Operatorul aeroportuar Fraport a confirmat că restul traficului aerian de pe aeroportul din Frankfurt nu a fost afectat de acest incident. Până în prezent, nu există informații clare cu privire la gravitatea avariilor suferite de aeronava cu numărul de zbor LH200, însă pasagerii au fost redirecționați către un alt avion pentru a ajunge la destinația finală, Berlin.

Coliziunile cu păsări, denumite și "lovituri de păsări", reprezintă un pericol serios pentru siguranța aviației, deoarece pot provoca daune majore motoarelor sau altor părți critice ale unei aeronave. În astfel de cazuri, prioritatea companiei aeriene și a personalului de zbor este să asigure siguranța pasagerilor și a echipajului prin luarea tuturor măsurilor de precauție necesare. Lufthansa continuă să monitorizeze situația și să evalueze daunele suferite de aeronavă.

Săptămâna trecută, un incident îngrijorător a avut loc în apropierea Aeroportului Karlsruhe (Baden Airpark), când un Boeing 737 al companiei low-cost Ryanair a fost atacat cu laser. Avionul, care efectua zborul FR 5157 din Malaga (Spania) spre Karlsruhe, transporta peste 180 de pasageri.

Incidentul a avut loc în zona Kehl (Baden-Württemberg), în timp ce aeronava era pe cale de aterizare. Potrivit unui purtător de cuvânt al poliției din Offenburg, atât căpitanul, cât și copilotul au fost țintiți de fascicule laser în două ocazii distincte, la intervale de câteva minute. Primul atac a avut loc la ora 22:38, urmat de al doilea atac la 22:49. În ciuda acestui atac, echipajul a reușit să mențină controlul aeronavei și să finalizeze aterizarea în siguranță la ora 22:54.

Autoritățile sunt acum în căutarea martorilor care ar putea avea informații despre aceste atacuri și încurajează pe cei care pot oferi detalii să contacteze poliția la numărul de telefon 07229 3018-0, scrie cotidianul local Bild.                                                                                       

---------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel