EXCLUSIV  Un băiat de 14 ani s-a spânzurat. Mama, din Spania, nu a venit la înmormântare din cauza restricțiilor

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate trăiesc o adevărată dramă. Uneori, durerea despărțirii de părinți este de nesuportat, aşa cum s-a întâmplat cu un copil de 14 ani din județul Dolj, găsit spânzurat.

Ionuț avea doar 14 când și-a pus capăt zilelor. El a fost găsit spânzurat vineri. Mama sa, plecată la muncă, în Spania,  a făcut tot posibilul pentru a reveni în țară măcar pentru a-și conduce copilul pe ultimul drum. Din păcate, din cauza măsurilor adoptate pentru lmitarea răspândirii coronavirusului, femeia nu  reușit să găsească nicio modalitate pentru a ajunge înpoi în România. Băiatul a fost înmormântat astăzi de rudele din țară, în grija căruia era lăsat.

Mama sa a cerut ajutor prin intermediul prietenilor săi din Spania, care au încercat să găsească o modalitate pentru ca femeia sa ajungă în țară în timp util. Din păcate nu s-a putut identifica nicio posibilitate pentru ca femeia să ajungă în țară. Oricum, potrivt prevederilor dictate de starea de urgență din România, ea ar fi fost condusă direct într-un centru de carantină, unde ar fi trebuit să stea timp de 14 zile.

Psihologii atrag atenția că părinții care pleacă în străinătate și își lasă copii în țară le crează acestora multe sentimente contradictorii. 

Lipsa părinților lasă răni adânci

 

„La vârste fragede, nevoile copilului sunt puține, dar foarte importante. Se bucură pentru jucărie, pentru dulcele adus, dar va avea o mare carență afectivă. El are nevoie de părinți, de familie. Siguranța, iubirea și prezența părinților construiesc atașamentul securizant pentru copilul și viitorul adult", declara psihologul Maria Verdi.

Totodată, psihologul spune că la vârsta adolescenței, lipsa parentală implică lipsa reperelor.

Poate că tânărul are o siguranță financiară, materială, dar se confruntă cu carențe afective. Adolescența vine cu multe schimbări fiziologice, hormonale, emoționale. Comunicarea pe Skype nu aduce liniștirea, hrana și siguranța copilului. Adolescentul are nevoie de părinți alături de el. Este perioada în care este necesară supravegherea dezvoltării lui. Îi redăm încet libertatea, ieșirea în lume se face în ritmul propriu fiecărui copil. Aflat în etapa a doua a scenariului de viață, tot ce intră nou în viața lui îl poate ajuta sau perturba pe o perioadă mare de timp. Este supus noilor tentații specifice vârstei, poate căpăta dependențe nesănătoase. Unii adolescenți nu se plac așa cum sunt, au stima de sine scăzută, se izolează. Alții renunță la studii. Sunt și adolescenți care preiau toate sarcinile administrative în lipsa părinților. Aceștia se maturizează timpuriu, sunt cei care au în grijă bunici bolnavi, gospodăria. Sunt copiii fără copilărie", consideră Maria Verdi, directorul Centrului ReCreation Life,  într-un interviu pentru România Tv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel