Un bărbat a condus pe contrasens 10 km pe autostrada A23 din Italia. Șoferul avea o alcoolemie de patru ori mai mare decât limita legală

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un bărbat a condus pe contrasens 10 km pe autostrada A23 din Italia. Șoferul avea o alcoolemie de patru ori mai mare decât limita legală
Un bărbat a condus pe contrasens 10 km pe autostrada A23 din Italia. Șoferul avea o alcoolemie de patru ori mai mare decât limita legală

Un bărbat de 32 de ani a condus un autoturism Smart pe contrasens, timp de 10 kilometri pe autostrada A23 din Italia, duminică, 30 iunie. 

Acțiunea sa iresponsabilă a fost oprită doar datorită intervenției prompte a poliției rutiere din Udine, care a reușit să oprească vehiculul în parcarea "Cormor Ovest", conform Fanpage.

Incidentul a avut loc între stațiile de taxare Udine Nord și Udine Sud. Bărbatul, aflat sub influența alcoolului cu o alcoolemie de patru ori mai mare decât limita legală, a condus pe banda rapidă a autostrăzii, provocând panică printre ceilalți automobiliști. Mulți dintre aceștia au alertat imediat autoritățile, contribuind astfel la evitarea unei tragedii.

 

Șoferul a provocat un accident minor

 

Poliția rutieră din Udine a fost rapid pusă în acțiune de centrul operațional, care a recepționat multiple rapoarte îngrijorătoare de la participanții la trafic. Senzorii de siguranță amplasați de-a lungul autostrăzii și camerele de supraveghere au surprins minutele tensionate în care mașina Smart avansa pe contrasens, acroșând vehicule și provocând un accident minor. Din fericire, niciunul dintre aceste incidente nu s-a soldat cu victime.

Pentru a preveni un potențial dezastru, poliția rutieră a implementat imediat o patrulă în modul "Safety Car" în zona Treppo Grande, oprind temporar circulația pentru a crea o fereastră de intervenție sigură. În final, mașina a fost oprită de un echipaj al subsecției Amaro, în parcarea "Cormor Ovest", la ora 6.20 dimineața.

La momentul opririi, bărbatul de 32 de ani părea într-o stare avansată de confuzie. Testele ulterioare au confirmat suspiciunile poliției, acesta fiind pozitiv la testul de alcoolemie. Drept urmare, permisul de conducere i-a fost retras pe loc, iar bărbatul a primit o amendă administrativă considerabilă, care poate ajunge până la 8.186 EUR, pentru conducerea pe contrasens. De asemenea, mașina sa a fost suspendată pentru trei luni, iar el a fost reclamat la Parchetul din Udine pentru conducere sub influența alcoolului.

Intervenția promptă a poliției rutiere a reușit să evite un potențial dezastru, protejând viețile celorlalți participanți la trafic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel