Un bărbat a rămas șocat când s-a întors în casa în care nu mai locuise de 30 de ani. O familie s-ar fi mutat în ea și o renovase

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Un bărbat a rămas șocat când s-a întors în casa în care nu mai locuise de 30 de ani. O familie locuia în ea și o renovase / Foto: Unsplash
Un bărbat a rămas șocat când s-a întors în casa în care nu mai locuise de 30 de ani. O familie locuia în ea și o renovase / Foto: Unsplash

Într-o întâmplare neobișnuită care a stârnit atât uimire cât și indignare, reverendul Mike Hall a descoperit că locuința pe care o deținea în Luton, Bedfordshire, de 30 de ani a fost vândută fără permisiunea sa.

Incidentul, care a fost mediatizat de emisiunea "You and Yours" de la BBC Radio 4, a evidențiat complexitatea și dificultățile de a recupera o proprietate în astfel de circumstanțe.

În 1990, reverendul Mike Hall a achiziționat o casă în Luton, unde nu a mai locuit de câteva decenii, deoarece își desfășura activitatea în nordul Țării Galilor. În august 2023, Hall a primit o veste șocantă de la vecinii săi din Bedfordshire: cineva locuia în casa sa și efectua lucrări de renovare. În urma acestei descoperiri, Hall s-a întors de urgență în Luton, doar pentru a găsi casa complet dezbrăcată de mobilier și în proces de renovare de către o familie necunoscută.

 

Proprietarul fals a încasat suma de 131.000 de lire sterline

 

Investigațiile ulterioare au dezvăluit că proprietatea a fost vândută pentru suma de 131.000 de lire sterline, folosind un permis de conducere fals pentru a se face drept Hall, precum și un cont bancar creat special pentru a primi încasările din vânzare. În plus, emisiunea "You and Yours" a obținut înregistrări telefonice în care o persoană pretindea a fi Hall, oferind instrucțiuni avocaților pentru a finaliza vânzarea.

După descoperirea fraudei, Hall a început o lungă bătălie în instanță. În noiembrie 2023, după doi ani de litigii, el a reușit să recupereze proprietatea, iar numele său a fost reinstalat în Registrul funciar. Însă, problemele nu s-au încheiat aici. La scurt timp după ce a fost declarat din nou proprietar, Hall a găsit casa într-o stare de deteriorare considerabilă. Fereastra din spate era spartă, iar încuietoarea ușii din față fusese distrusă. Perdelele erau trase, luminile erau aprinse, iar boilerul era în funcțiune, sugerând că cineva locuise în mod ilegal în proprietate.

Hall a estimat că daunele suferite de casa sa se ridică la aproximativ 60.000 de lire sterline. A fost nevoit să recurgă din nou la instanță pentru a obține un ordin de punere în posesie provizorie, care să permită poliției să aresteze persoanele care ocupau ilegal locuința. Poliția din Bedfordshire a confirmat că cinci persoane au fost arestate în legătură cu acest incident, dar nu a oferit detalii suplimentare, invocând faptul că ancheta este în curs de desfășurare.

 

---------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel