Un bărbat riscă să intre la închisoare, după ce a plecat cu copiii în vacanță în România și nu s-a mai întors

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un bărbat riscă să intre la închisoare, după ce a plecat cu copiii în vacanță în România și nu s-a mai întors / Foto: Unsplash
Un bărbat riscă să intre la închisoare, după ce a plecat cu copiii în vacanță în România și nu s-a mai întors / Foto: Unsplash

Un bărbat român, în vârstă de 48 de ani, este acuzat de Tribunalul Penal din Perugia de răpire și reținerea ilegală a copiilor săi în România.  

Bărbatul, apărat de avocata Simona Garone, ar fi profitat de permisiunea legală obținută în urma divorțului pentru a-și duce copiii minori în România, sub pretextul unei vacanțe de vară, conform presei italiene.

Potrivit hotărârii de divorț emise de instanța civilă, bărbatul avea dreptul să își ducă copiii în România pentru o perioadă de 30 de zile. Cu toate acestea, după încheierea vacanței, el nu s-a mai întors în Italia, refuzând să îi înapoieze mamei lor, încălcând astfel hotărârea judecătorească și împiedicând-o pe mama lor să își exercite drepturile parentale recunoscute legal.

 

Mama nu și-a mai văzut copiii de șase ani

 

Episoadele tragice au început la Città di Castello pe 26 august 2018 și continuă de atunci în România. Inculpatul este acuzat de neexecutarea cu intenție a unei hotărâri judecătorești, întrucât prin acțiunile sale a încălcat măsurile adoptate de judecătorul civil pentru încredințarea copiilor. Această situație i-a provocat mamei o suferință profundă, ea fiind privată de contactul cu copiii săi timp de șase ani.

În cadrul procesului, mama copiilor a relatat cum fostul soț a încălcat toate promisiunile și angajamentele asumate în fața instanței civile. Ea a subliniat că, în ciuda eforturilor continue de a-și recupera copiii și de a menține legătura cu ei, fostul soț a refuzat sistematic să colaboreze, izolându-i în România și împiedicând orice contact. Această situație a generat nu doar o suferință emoțională intensă, ci și dificultăți legale și logistice pentru a-și exercita drepturile parentale.

Inculpatul, prezent în fața instanței, și-a menținut nevinovăția, argumentând că a acționat în interesul copiilor. Avocata sa, Simona Garone, a susținut că există circumstanțe atenuante și că decizia de a nu se întoarce în Italia a fost motivată de factori care nu au fost luați în considerare pe deplin.

Judecătorii de la Tribunalul Penal din Perugia au ascultat ambele părți și au analizat dovezile prezentate. Verdictul este așteptat în septembrie, când instanța va decide soarta bărbatului acuzat de răpirea propriilor copii și de împiedicarea mamei să își exercite autoritatea părintească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

30 iun 2024, 16:58 in Social
Elveția: imigrația a crescut
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel