Un câine a provocat întârzieri de două ore pentru 50 de trenuri din Belgia

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: Ilustrativ / Sursa: Freepik
Foto: Ilustrativ / Sursa: Freepik

Un câine fugit de sub vizorul stăpânului său a provocat luni seară întârzieri masive pe rețeaua feroviară din Etterbeek, afectând aproximativ 50 de trenuri, dintre care 10 au fost anulate.

Un câine a provocat luni seară întârzieri majore pe linia feroviară 161, care leagă Bruxelles de Namur, afectând aproximativ 50 de trenuri, dintre care 10 au fost anulate.  Incidentul a început în jurul orei 17:50, când poliția a ordonat oprirea traficului feroviar după ce animalul a fost observat pe șine.

Câinele a fost returnat proprietarului iar traficul a fost reluat ulterior

                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Deși căutările nu au avut succes imediat, trenurile au fost reluate la scurt timp după o oră de la incident, însă câinele nu fusese încă găsit. În jurul orei 19:30, traficul a fost oprit din nou, după ce câinele a fost văzut mai departe, în zona Watermaal. Proprietarul câinelui a fost găsit și, după aproximativ 10 minute, circulația trenurilor a fost reluată complet.

Thomas Baeken, purtătorul de cuvânt al Infrabel, a precizat că nu există informații clare despre cum a ajuns câinele pe șine, dar incidentul a avut un impact major asupra traficului feroviar de pe linia 161, o rută importantă care leagă Bruxelles de Namur, în special în timpul orelor de vârf. La ora 20:00, întârzierile continuau să afecteze traficul feroviar.

Citește și: Patru români au furat cupru dintr-o gară din Belgia, perturbând traficul feroviar „Acești oameni deranjează societatea”

Un incident similar a avut loc lunile trecute în Germania, când un român a perturbat grav mersul trenurilor. Concret, marți (13 august) după-amiază, traficul feroviar din jurul Gelsenkirchen a fost grav perturbat, afectând 22 de trenuri și generând întârzieri semnificative din cauza unui român. În total, întârzierea acumulată a fost de 580 de minute, înregistrându-se una dintre cele mai aglomerate zile ale anului până în prezent. Poliția federală a dezvăluit miercuri dimineață cauza acestei perturbări.

Incidentul a început în jurul orei 16:35, când vatmanul trenului regional RB 46 a observat prezența unui bărbat pe șinele de pe ruta către gara principală Wanne-Eickel, situată în zona fostului Motodrom. Mecanicul trenului a fost nevoit să frâneze brusc pentru a evita un accident, oprind trenul la câțiva metri înainte de a ajunge la bărbatul aflat pe șine. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

În urma acestui incident, Deutsche Bahn a decis să închidă ruta respectivă și rutele paralele pentru a preveni alte posibile accidente și pentru a permite intervenția autorităților.

-----------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel