Un colet primit din Spania l-a băgat la închisoare pe un român

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Un bărbat a ajuns în arest preventiv după ce a ridicat un colet care a fost trimis din Spania. 

Într-o acțiune desfășurată de polițiștii din județul Mehedinți, un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost prins în flagrant în timp ce ridica un colet suspect, expediat din Spania, prin intermediul unei firme de coletărie.

În interiorul pachetului, ascunse printre diverse obiecte, autoritățile au descoperit aproximativ 600 de grame de cocaină, un drog de mare risc și patru kilograme de canabis, catalogat drept drog de risc.

Această acțiune face parte dintr-o amplă operațiune de combatere a traficului internațional de droguri, coordonată de Poliția Română, în colaborare cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) din cadrul Biroului Teritorial Mehedinți.

Flagrant făcut chiar miercuri

 

Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Mehedinți, descoperirea a fost făcută la data de 2 octombrie 2024, moment în care suspectul a fost surprins în timp ce ridica pachetul cu droguri. 

Această acțiune s-a desfășurat după o lungă perioadă de monitorizare a activităților ilegale desfășurate de bărbat, care era suspectat de implicare în traficul de droguri pe ruta Spania-România. Imediat după prinderea în flagrant, autoritățile au efectuat o percheziție amănunțită la domiciliul bărbatului, unde au fost găsite și alte probe incriminatoare care vor fi folosite în anchetă.

"Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți, în colaborare cu procurorii DIICOT, au documentat în detaliu activitatea infracțională a acestui individ, care este acum cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de introducerea sau scoaterea din țară, precum și importul și exportul de droguri de risc și de mare risc, fără drept. De asemenea, el este acuzat și de trafic de droguri de risc și de mare risc," au precizat reprezentanții IPJ Mehedinți într-un comunicat oficial.

După capturarea bărbatului, procurorii DIICOT au dispus reținerea acestuia pentru o perioadă de 24 de ore. Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mehedinți a aprobat măsura arestării preventive pentru 30 de zile, având în vedere gravitatea acuzațiilor și riscul continuării activităților infracționale.

În ceea ce privește pachetul suspect provenit din Spania, acesta a fost expediat prin intermediul unei firme de coletărie care operează la nivel internațional. Metoda folosită de traficanți, aceea de a ascunde drogurile printre bunuri aparent nevinovate, este una dintre cele mai frecvente tehnici utilizate în astfel de cazuri. Totuși, în acest caz, polițiștii și-au demonstrat eficiența prin monitorizarea activităților suspectului și interceptarea pachetului înainte ca acesta să ajungă la destinație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel