„Chiar dacă actualele operaţiuni de luptă active din regiunea Donbas vor fi oprite, aceasta nu va însemna în niciun caz sfârşitul războiului cu Rusia”, a mai adăugat consilierul.
Totodată, armele obţinute de forţele ucrainene ar putea avea „efecte serioase” asupra luptelor la sfârşitul lunii mai şi începutul lunii iunie, a spus, marţi seara, Arestovici, într-un interviu postat pe YouTube.
La rândul său, un alt consilier al preşedintelui ucrainean Zelenski, Mihail Podoliak, a salutat miercuri, 27 aprilie, promisiunile SUA şi ale aliaţilor lor de a trimite arme mai grele Ucrainei, în urma unei conferinţe internaţionale privind furnizarea de arme Kievului care a avut loc la baza aeriană americană din Ramstein, Germania.
„Una dintre cererile ciudate ale Rusiei la începutul războiului a fost „totala demilitarizare” a Ucrainei. După conferinţa epocală de ieri a celor 40 de miniştri ai apărării, am veşti proaste pentru Rusia. Capacitate, viteză, logistică simplificată, o gamă extinsă de arme: Ucraina se întăreşte”, a scris Podoliak pe Twitter.
În 24 februarie, armata rusă a lansat o agresiune militară neprovocată împotriva Ucrainei, ceea ce Moscova numeşte „operaţiune militară specială” pentru „denazificarea” şi „demilitarizarea” ţării vecine.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News