Un copil de nouă ani, cunoscut cu afecţiuni cardiace, a intrat, marţi, în stop cardio-respirator în timp ce se afla la cursuri la şcoală, acesta fiind preluat de ambulanţă şi dus la Spitalul de Pediatrie Ploieşti, unde este supus manevrelor de resuscitare. Din păcate, la scurt timp după ce a fost dus la spital, copilul a decedat. Poliţia Prahova a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.
Potrivit Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova, un echipaj a fost solicitat la Şcoala Sfânta Vineri din Ploieşti, unde un băieţel de nouă ani se afla în stop cardio-respirator.
La faţa locului s-a deplasat un echipaj de terapie intensivă mobilă, care a preluat copilul, ducându-l la Spitalul de pediatrie.
Managerul Spitalului de Pediatrie Ploieşti, Dan Sâmpălean, a declarat, pentru Agerpres, că minorul a fost supus manevrelor de resuscitare timp de circa 40 de minute după ce a ajuns la unitatea medicală, însă el nu a răspuns intervenţiei medicilor.
Băieţelul, elev în clasa a II-a la Şcoala "Sfânta Vineri" din Ploieşti, avea istoric medical, el fiind cunoscut cu afecţiuni cardiace.
Acestuia i s-a făcut rău, intrând în stop cardio-respirator în timp ce se afla la cursuri, fiind preluat de un echipaj de terapie intensivă mobilă care l-a transportat la Spitalul de Pediatrie Ploieşti.
Poliţiştii au deschis în acest caz un dosar penal pentru ucidere din culpă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News
Tagurile articolului:
elev
elevi
infarct
scoala
Un român dezvăluie cea mai mare greșeală la muncă în Germania: "Ajută la salariu, dar regreți amarnic. Nu o mai face"
Bogdan Bolojan /
11 apr 2025, 09:39
Un român stabilit în Germania de peste un deceniu a vorbit deschis, fără ocolișuri, despre una dintre cele mai mari greșeli pe care, spune el, o fac mulți dintre conaționalii noștri care aleg să muncească în această țară. Mărturia sa, sinceră și lipsită de menajamente, a stârnit interesul multora, pentru că surprinde o realitate pe care numeroși români o cunosc prea bine: disponibilitatea continuă de a accepta tot ce li se cere la locul de muncă, din dorința de a demonstra, de a fi „de treabă” sau cu speranța unei răsplăți financiare.