Un copil român de doar opt ani s-a stins din viață în Italia. Dominic a luptat cu o boală grea. Comunitatea îi transmite un ultim omagiu

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Un copil român a murit în Italia după ce a luptat cu o afecțiune nemiloasă. 

 

Băiatul suferea de o tumoare care i-a afectat sistemul nervos. Comunitatea din Noventa di Pia este șocată de dispariția micuțului Dominic Les. Vestea care s-a răspândit rapid în tot orașul a șocat comunitatea care azi la ora 16:00 își va lua ultimul rămas bun de la băiețel în biserica parohială San Mauro, transmite ediția tipărită a ziarului Nuova Venezia. 

Familia lui Dominic Les este de origine română, dar locuiește de ceva timp în zonă. S-a mutat la Noventa în 2019, acolo unde a devenit iubită și apreciată de toată lumea. 

Toată lumea din Noventa s-a adunat in jurul familiei, lovită de drama care i-a lăsat fără suflare. Mulți s-au oprit triști în fața epigrafului cu chipul zâmbitor al copilului. 

Copilărie curmată de o boală nemiloasă

 

Dominic s-a născut pe 20 august 2016. Ar fi trebuit ca revent să înceapă clasa a treia la școala primară Giacomo Noventa. A început cursurile în septembrie 2022. Dar doar după câteva săptămâni, între sfârșitul lunii octombrie și noiembrie ale acelui an a început să experimenteze primele simptome ale bolii, care ulterior s-a dovedit a fi un meduloblastom, un neoplasm al sistemului nervos. 

O întreagă perioadă a fost nevoit să asiste la cursuri de acasă, beneficiind de sprijinul profesorilor. El nu putea merge la școală din cauza tratamentului pe care trebuia să-l urmeze. 

Înconjurat de dragostea familiei sale, a continuat să-și păstreze marea dorință de a trăi Cu câteva săptămână în urmă, familia a celebrat ce de-a opta aniversare. Din nefericire, grija meticuloasă a personalului medical și iubirea părinților săi nu au putut opri progresul bolii care l-a dus într-o situație fără scăpare. În ultimele zile, starea de sănătate a lui Dominic Les s-a înrăutățit, iar duminică s-a stins din viață. 

Mesajul primarului din localitate

 

Condoleanțe au fost exprimate în numele întregii comunități de primarul Claudio Marian.

"Este un moment foarte trist pentru comunitatea noastră. Vorbim despre un copil de opt ani care a luptat contra unei boli, dar nu a reușit. Îi îmbrățișam cu putere familia, căreia îi transmit condoleanțe în numele întregii comunități. În acest moment nu sunt multe cuvinte, ci doar o tăcere dureroasă. Autoritățile și-au oferit sprijinul familiei în aceste momente grele", a transmis primarul. 

Înmormântarea micuțului Dominic Les va avea loc miercuri la ora 16:00. Slujba de înmormântare va avea loc la biserica parohială San Mauro din Noventa. 

Familia a ținut să mulțumească tuturor celor care în aceste vremuri și-au arătat sprijinul.

Dominic Les era un copil plin de dorința de trăi. Foarte vioi și vesel, așă cum este un copil de această vârstă care avea o viață întreagă în față. 

"Avea multă energie, îi plăcea să călărească, să meargă la pădure, la munte, să se plimbe cu scuterul," își amintește mama, Diana. 

 

Dumnezeu să-l odihnească în pace! 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel