Un cunoscut magazin de haine din Germania intră în faliment și închide toate sucursalele

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Lanțul de modă Scotch & Soda intră în faliment și închide toate magazinele din Germania la sfârșitul lunii august. Hainele vor intra la vânzare redusă accelerată.

Brandul de modă olandez Scotch & Soda a anunțat că va închide toate cele aproximativ 40 de sucursale din Germania până la sfârșitul lunii august, ca urmare a falimentului declarat recent de compania-mamă.

Sute de angajați își vor pierde locurile de muncă

 

Aproximativ 290 de angajați își vor pierde locurile de muncă, conform informațiilor oferite de administratorul provizoriu al insolvenței, Holger Rhode. Rhode a precizat că angajații au fost informați despre această decizie marți, iar majoritatea concedierilor sunt programate pentru luna septembrie.

Potrivit lui Holger Rhode, majoritatea magazinelor din Germania vor avea ultima zi de funcționare sâmbăta viitoare, când se vor desfășura ultimele reduceri. Totuși, există posibilitatea ca aproximativ cinci sucursale să rămână deschise pentru o perioadă mai lungă, în vederea lichidării stocurilor rămase. Această măsură vine în contextul în care compania încearcă să minimizeze pierderile și să valorifice cât mai mult din inventarul existent.                                                                                                                                            

Decizia de a închide toate magazinele din Germania vine după ce filiala germană a companiei, Scotch & Soda Retail GmbH, a depus în luna iunie o cerere de  insolvență la tribunalul districtual din Düsseldorf. Problemele financiare ale companiei s-au accentuat pe fondul dificultăților economice globale și a competiției acerbe din industria modei, ceea ce a dus la scăderea semnificativă a vânzărilor și la imposibilitatea de a-și onora obligațiile financiare.

În paralel, compania-mamă din Olanda a întâmpinat și ea dificultăți majore. Scotch & Soda a fost nevoită să își înceteze activitatea după ce nu a reușit să ajungă la un acord cu titularul de drepturi din Statele Unite, ceea ce a complicat și mai mult situația financiară a brandului. Această decizie a fost un factor semnificativ în hotărârea de a declara faliment și de a închide toate operațiunile internaționale, inclusiv cele din Germania.                                                                                                                           

Situația Scotch & Soda reflectă dificultățile cu care se confruntă multe branduri de modă în contextul actual economic, marcat de inflație, scăderea puterii de cumpărare și schimbările rapide ale preferințelor consumatorilor. În ciuda încercărilor de redresare și de adaptare la noile condiții de piață, compania nu a reușit să se mențină pe linia de plutire. Falimentul Scotch & Soda subliniază încă o dată fragilitatea industriei de modă și provocările cu care aceasta se confruntă în contextul actual.

---------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din GERMANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel