Un cuplu de români, „adoptați“ în Germania, felicitați de autorități cu ocazia „nunții de Aur“: „În România, bărbatul ar fi murit probabil“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
foto: augsburger-allgemeine.de
foto: augsburger-allgemeine.de

Un cuplu de români din Târgu Mureș, „adoptat“ în Germania de cinci ani, Brighita și Francisc Barra, au fost încântați să primească felicitări din partea primăriței din Illertissen, Susanne Kränzle-Riedl, cu ocazia aniversării nunții lor de aur.

Brighita și Francisc Barra își sărbătoresc aniversarea nunții de aur în Illertissen. În urmă cu cinci ani, Brighita, în vârstă de 70 de ani, și Francisc Barra, în vârstă de 74 de ani, s-au mutat împreună cu fiicele lor în Illertissen din orașul românesc Târgu Secuiesc. Mutarea neconvențională a salvat viața tatălui lor grav bolnav, spun cu recunoștință cele două fiice ale cuplului. În România, bărbatul ar fi murit probabil. Cu toate acestea, soții Barra au putut sărbători cu mare satisfacție cea de-a 50-a aniversare a căsătoriei alături de familia lor, care include acum și cinci nepoate, potrivit augsburger-allgemeine.de. 

Cuplul alternează între a locui cu fiicele lor și familiile lor din Au și Illertissen, deoarece mama lor are acum nevoie și ea de sprijin. Măsura în care familia lucrează împreună, acordând o mare importanță tradiției și limbii maghiare, a fost evidentă la frumoasa sărbătoare. Fiicele și nepoatele au strâns în total 2500 de frunze pentru a face 50 de trandafiri și a-i aurii, care au fost prezentați într-un coș lăcuit alb țesut din hârtie rulată. Decorate cu spice de secară, astfel de aranjamente sunt oferite ca daruri la nunta de aur, a continuat explicația. 

Familia extinsă are legături strânse cu ambele orașe: Illertissen, unde copii, în special, au putut în sfârșit să-și construiască propria viață, și apoi Târgu Secuiesc în română. Brighita și Francisc Barra încă se bucură să se întoarcă la mica lor fermă din România. Vecinii au grijă de găini și de câine, iar rudele locuiesc și ele acolo. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel