Un cutremur a avut loc în România, marți seară. Este al patrulea seism de când a început luna

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un cutremur a avut loc în România, marți seară. Este al patrulea seism de când a început luna
Un cutremur a avut loc în România, marți seară. Este al patrulea seism de când a început luna

Un cutremur cu magnitudinea de 3,3 a avut loc marți seara, în județul Buzău, zona seismică Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 3,3 a avut loc marți seara, la ora locală 19:50, în județul Buzău, zona seismică Vrancea, conform datelor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Seismul s-a produs la o adâncime de 110 kilometri, fiind resimțit în mai multe localități din apropiere.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la 40 de kilometri nord-vest de Buzău, 60 de kilometri sud-vest de Focșani, 66 de kilometri nord-est de Ploiești, 73 de kilometri sud-est de Sfântu Gheorghe, 74 de kilometri est de Brașov și 100 de kilometri nord-est de Târgoviște. Deși seismul a avut o magnitudine moderată, nu au fost raportate pagube materiale sau victime până în acest moment.

 

Patru cutremure în trei zile

 

Zona Vrancea este cunoscută pentru activitatea sa seismică frecventă, fiind una dintre cele mai active regiuni seismice din România. Cutremurele cu magnitudini mici și moderate sunt obișnuite în această zonă, iar autoritățile sunt mereu în alertă pentru a monitoriza orice activitate seismică care ar putea reprezenta un pericol pentru populație.

Acesta este al patrulea cutremur produs în România de la începutul lunii. Cel mai important seism din acest an a fost înregistrat pe 11 august în județul Arad, având o magnitudine de 4,7. Activitatea seismică continuă să fie atent monitorizată de specialiștii INCDFP, care recomandă cetățenilor să fie informați și pregătiți pentru eventuale cutremure mai puternice.

Cutremurele din zona Vrancea sunt frecvente și fac parte din activitatea seismică normală a regiunii, însă specialiștii îndeamnă la prudență și la respectarea măsurilor de siguranță în caz de seism. Autoritățile rămân vigilente, asigurând că monitorizarea va continua neîntrerupt, pentru a proteja populația și a minimiza riscurile asociate cutremurelor.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel