Un elev de a XII-a spune că n-a auzit de Slavici: "Dacă ne-au văzut că suntem proști, trebuia să ne dea mai ușor. Nu se termină viața mea aici"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Examenul de bacalaureat a fost pentru unii elevi un prilej de socializare și cam atât. 

Mario, un elev de la un liceu din București, a fost intervievat de reporterii Kanal D2. Acesta spune că n-a auzit în viața lui de Ioan Slavici. 

"Mă așteptam să-mi pice un Luceafărul, un Harap Alb de-ăla de mi-l citea mamaie, Luceafărul-romantism... Da' a picat "Moara cu noroc", ultima operă dintre toate. Am scris decât anul (sic!) care cumva l-am nimerit. N-am știut de cine-i scrisă, de Slavici, auzi nume. Din ce au văzut la simulare (cei care au făcut subiectele-n.r.) cât de proști suntem, în general vorbind, trebuia să dea mult mai ușor. Mulți n-o să ia bacul și mulți o să ne vedem tot aici, în toamnă," a spus acesta. 

Tu cum te-ai pregătit pentru bac?

"Aseară am fost la piscină și am băut cu tovarășii și nu m-am pregătit. M-am concentrat pe muncă. Pentru că cu bac, fără bac, cineva trebuie să ne dea de mâncare. "

Ce vrei să faci pe viitor?

"Pe viitor vreau să fac facultate-n afară, după anul acesta. Anul acesta voi face meditații și la istorie și la engleză."

Altă probă, același elev

 

Pentru că reporterii au avut parte de un așa răspuns, tânărul a fost intervievat și la următoarea probă de bacalaureat.

Ce-ai făcut astăzi? 

"Nimic bun. Aseară am fost să sărbătoresc reușita de la română, cred că iau un 2. Am fost să beau. N-am mai fost eu să învăț, să mă astea că nu, nu era de mine. 'Moara cu noroc', urât nume, așa cum v-am zis și ieri. N-am înțeles nimic, scria acolo în alte limbi, nu știu ce au scris. Ce au vrut ei au scris, doar ce știam eu nu au scris. Nici nu știu să vă spun ce-a fost, ce-a picat la subiectul trei. M-am uitat, l-am văzut, am îndoit pagina să nu se mai vadă, că mă băga în depresie. Am reușit să adorm o jumătate de oră, să-mi fac somnul de frumusețe, cum ar veni. 

Nici eu, nici colegii mei nu știm ce e fotosinteza, dar avem pretenția să luăm bacul. Crezi că se termină viața mea dacă nu iau bacul acum? Dacă scrie acolo picat, gata mor? Dacă-l iau e bine, doamne-ajută, ai mei îmi iau mașină, dacă nu, îmi iau eu singur mașină că bani tot am. Adică viața mea merge drept înainte, numai în sus, chiar dacă nu iau bacul acesta. Am venit aici, am vrut să fac o caterincă, să mai stau cu tovarășii, colegii," a mai spus acesta.

Vezi video:

 

@newstime.kanald2 Absolvenții de liceu au avut de înfruntat altă probp de foc la Bacalaureat. De deaprte, matematica a dat bătăi mari de cap. Pentru mulți subiectele fiind adevărate mistere. Unii s-au resemnat deja cu gândul că vor pica examenul maturității. #newstime #kanald2 #bacalaureat #bac #examen #matematica #examenulmaturitatii ♬ sunet original - newstime.kanald2

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel