Un fermier din Spania a fost atacat de un hoț care i-a furat legumele din curte și câinele

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:

Un hoț a fost prins furând legume și câinele unui fermier din Spania. Fermierul a fost rănit în încercarea de a-l opri.

Un incident neobișnuit a avut loc pe 3 august la o fermă din Cox, Alicante, unde un bărbat de 47 de ani a fost surprins încercând să fure legume. Fermierul, un tânăr de 24 de ani, l-a prins în flagrant pe hoț chiar în timp ce acesta își umplea sacul cu legume din grădina sa. În momentul în care a fost descoperit, hoțul a reacționat violent, alegând să fure câinele fermierului, un ciobănesc belgian, în încercarea de a scăpa.

În timpul altercației, hoțul a luat câinele și l-a aruncat în mașina sa, încercând să fugă. Fermierul a încercat să-l împiedice, dar a fost lovit și târât câțiva metri de vehiculul în mișcare, suferind răni ușoare. Hoțul a reușit să fugă de la locul faptei, dar, din fericire, câinele a fost recuperat ulterior de tatăl fermierului în orașul vecin, Callosa del Segura. 

Autoritățile din Torrevieja, alături de poliția locală din Benejúzar, au intervenit rapid și, în scurt timp, l-au identificat și capturat pe suspect. Vehiculul folosit pentru evadare a fost de asemenea confiscat, scrie 20minutos. 

Potrivit declarațiilor Gărzii Civile, bărbatul are un istoric bogat de infracțiuni, fiind cunoscut pentru multiple antecedente penale.

După capturare, suspectul a fost pus la dispoziția Judecătoriei de Urgență numărul 1 din Orihuela. Deși a fost eliberat sub acuzații, cercetările continuă pentru a stabili toate circumstanțele în care a avut loc incidentul și pentru a aduna probe suplimentare. Fermierul rănit a primit îngrijiri medicale și este în afara oricărui pericol, iar autoritățile continuă să monitorizeze evoluția cazului.

Furturile de produse agricole, inclusiv fructe și legume, reprezintă o problemă semnificativă în Spania, în special în regiunile rurale și agricole. Deși statistica detaliată privind furturile de fructe și legume nu este întotdeauna disponibilă, furtul din ferme și proprietăți agricole este frecvent raportat în cadrul infracțiunilor legate de proprietate. 

În ultimele raportări, Ministerul de Interne din Spania a menționat o creștere a furturilor din ferme, cu o incidență mai mare în regiunile Andaluzia și Valencia. Un raport din 2021 al Federației Spaniole a Agricultorilor și Crescătorilor (COAG) a subliniat că furturile din proprietăți agricole au devenit mai frecvente, indicând o tendință îngrijorătoare pentru fermieri. Aceste furturi nu doar că afectează veniturile agricultorilor, dar contribuie și la sentimentul de insecuritate în comunitățile rurale. 

Autoritățile locale și organizațiile agricole lucrează continuu pentru a îmbunătăți securitatea și pentru a combate aceste infracțiuni, dar statisticile detaliate pe tipuri de produse sunt rare și adesea integrate în categorii mai largi de criminalitate.

-----------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel