Un fost medic al Casei Albe spune că Donald Trump pare că are un „declin cognitiv”. „Și-a pierdut contactul cu realitatea”

Cristina Iacob |
Data publicării:

Experții în sănătate mintală atrag atenția asupra unui posibil declin cognitiv al lui Donald Trump, subliniind că fostul președinte american ar fi „pierdut contactul cu realitatea”, pe fondul unor discursuri incoerente și al unui comportament eratic în dezbateri. 

Experții în sănătate mintală avertizează cu privire la un posibil „declin cognitiv” al lui Donald Trump, subliniind că fostul președinte „și-a pierdut contactul cu realitatea”. Printre cei care trag semnalul de alarmă se numără și un fost medic al Casei Albe, care a evidențiat semnele unui declin cognitiv manifestate în discursurile și comportamentul acestuia.

Mai mulți specialiști consultați de The Independent au remarcat similitudini între preocupările lor privind Trump și cele legate de președintele Joe Biden, observate înainte de retragerea acestuia din cursa prezidențială. Discursurile divagante și comportamentul eratic din timpul dezbaterilor sunt câteva dintre elementele care alimentează aceste îngrijorări.

Experții solicită efectuarea unor teste cognitive independente, pe măsură ce se apropie alegerile din noiembrie. La fel cum Biden, în vârstă de 81 de ani, a fost pus sub semnul întrebării pentru starea sa mentală, acum atenția se îndreaptă asupra lui Trump, care urmează să împlinească 80 de ani.

Discursurile incoerente ale fostului președinte au fost subiect de controversă, un exemplu fiind mitingul din Pennsylvania, unde Trump a fost criticat pentru „amestec de cuvinte”. La un alt eveniment, în Michigan, acesta a trecut de la discuții despre pierderile financiare din San Francisco la o listă a președinților care au fost „tratați îngrozitor”. Psihologul clinician Dr. Ben Michaelis a subliniat că acest tip de comportament, pe care l-a denumit „logoree”, este adesea asociat cu demența.

Profesorul emerit de psihiatrie Allen Frances, de la Duke School of Medicine, a observat de la distanță o schimbare în comportamentul lui Trump, declarând că acesta „s-a deteriorat foarte mult” în ultimii ani. De asemenea, Frances a menționat afirmațiile nefondate ale fostului președinte, cum ar fi cele legate de execuții după naștere sau de imigranți haitieni care ar mânca animale de companie, ca fiind exemple că acesta a pierdut contactul cu realitatea.

Fostul medic al Casei Albe, Dr. Jeffrey Kuhlman, este de părere că ar trebui impusă o limită de vârstă pentru candidații la președinție sau, cel puțin, aceștia să fie supuși unor evaluări cognitive obiective. Kuhlman a subliniat că o astfel de testare ar oferi o imagine clară asupra stării mentale a unui candidat, menționând că declinul cognitiv este frecvent după vârsta de 60 de ani și se accentuează la cei de peste 80 de ani.                                                                                                                                                                                                                                       

-----------------------------------------------------------------                                                                                                                                                                                                                            

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel