Cel puţin şase femei, între care o minoră la momentul faptelor, îl acuză pe apărătorul cauzelor de mediu de violuri sau agresiuni sexuale comise între 1989 şi 2001, în timp ce, de cealaltă parte, acesta califică acuzaţiile drept minciuni.
Cu toate acestea, investigaţiile în acest caz "vor încerca să determine dacă faptele denunţate pot caracteriza o infracţiune penală şi, având în vedere vechimea lor, dacă nu s-au prescris", a explicat procurorul din Paris.
Într-un reportaj de 62 de minute difuzat joi seară, 25 noiembrie, într-o emisiune de anchete a unui canal public, trei femei relatează agresiunile sexuale cărora susţin că le-au căzut victime.
Ancheta televizată cuprinde şi mărturia militantei ecologiste Claire Nouvian şi revine asupra plângerii pentru viol depuse în anul 2008 de Pascale Mitterrand, nepoata fostului preşedinte Francois Mitterrand, clasată din cauza prescrierii faptelor la acel moment.
Nicolas Hulot a negat acuzaţiile de agresiuni sexuale și a anunțat că se retrage din viața publică
De asemenea, alte două femei, fosta animatoare Maureen Dor şi o fostă angajată a canalului de televiziune privat TF1, au transmis echipei emisiunii mărturii scrise privitoare la faptele de care este acuzat Nicolas Hulot.
Totodată, în ajunul difuzării reportajului, Nicolas Hulot a negat oficial aceste acuzaţii care i se aduc, de agresiuni sexuale şi a anunţat că părăseşte "definitiv" viaţa publică. El a argumentat că face acest lucru pentru a-şi proteja apropiaţii şi fundaţia de consecinţele unui "linşaj".
În anul 1990 Nicolas Hulot, care era "personalitatea preferată a francezilor" an după an, a decis să-şi pună notorietatea în serviciul cauzei ecologiste. Astfel, el a creat "Fundaţia Ushuaia", devenită între timp "Fundaţia Nicolas Hulot pentru natură şi om", care avea un consiliu ştiinţific alcătuit din nume prestigioase, precum Paul-Emile Victor, Théodore Monod, Yves Coppens sau Jean-Loup Chrétien, scrie Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News