Un fost reporter Pro TV, ARESTAT în SUA. Acuzații GRAVE la adresa ROMÂNULUI

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un fost reporter Pro TV a fost arestat în Statele Unite ale Americii, iar acuzaţia este una foarte gravă – apartenenţă la o reţea infracţională care a reuşit, în câţiva ani, prin metoda „skimming”, să obţină nu mai puţin de 20 de milioane de dolari.

Reţeaua a fost destructurată, la începutul lunii octombrie a acestui an, de FBI, 13 români, patru americani şi un grec fiind arestaţi. Unul dintre membrii grupării a făcut parte din echipa „La Măruţă” de la Pro TV, ulterior emigrând în SUA şi, iată, ajungând în atenţia Biroului Federal de Investigaţii (FBI), informează cancan.ro.

În 2014, personajul în cauză era o prezenţă constantă în emisiunea "La Măruţă", intervievând celebrităţile din showbizul autohton, invitate în emisiune, şi fotografiindu-se alături de acestea.

Acum câţiva ani, reporterul Pro TV a dorit mai mult, iar viaţa sa a "suferit" o schimbare radicală. Spunând "adio" foştilor colegi, tânărul a ales să părăsească România şi să se mute în Statele Unite ale Americii. Înainte de plecare, se vorbea – pe la colţuri – de orientarea sa sexuală, iar zvonurile au fost confirmate după ce acesta a ajuns pe tărâm american. Fostul reporter Pro TV s-ar fi căsătorit cu... un bărbat în America, obţinând, în felul acesta, şi mult dorita rezidenţă în ţara deschisă tuturor posibilităţilor.

Reţeaua infracţională care a reuşit să acumuleze, prin "skimming", nu mai puţin de 20 de milioane de dolari, în câţiva ani, a acţionat pe întreg teritoriul american, "metoda" fiind atât de bine pusă la punct, încât autorităţile s-au văzut confruntate cu o anchetă de proporţii.

IGPR a transmis, la rândul său, un comunicat în care a avertizat asupra pericolului pe care îl reprezită două "celebre" metode infracţionale – "skimmingul" şi "bucla libaneză".

„Skimmingul constă în instalarea de dispozitive la bancomate sau POS-uri, prin care sunt copiate datele de pe benzile magnetice ale cărţilor de credit care, ulterior, pot fi folosite pentru inscripţionarea unor noi cărţi de credit, cu care se fac extrageri de numerar. De asemenea, alt mod infracțional pentru obținerea datelor în vederea clonării cardului este «bucla libaneză» – un dispozitiv care se montează la gura bancomatului și care blochează cardul înăuntru. Imediat apare un «binevoitor» care își oferă ajutorul, află PIN-ul chiar de la client și, după plecarea acestuia, scoate cardul din bancomat", se arată în respectivul comunicat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel