Un general de top din armata SUA îl numește pe Trump "fascist până în măduva oaselor" și spune că este "cea mai periculoasă persoană pentru țară"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Fotografia judiciară a lui Donald Trump
Fotografia judiciară a lui Donald Trump

Un fost general de top care a lucrat aproape de Donald Trump îl numește pe fostul președinte "fascist până în măduva oaselor" și "cea mai periculoasă persoană pentru țară".

**Generalul Mark Milley îl acuză pe Donald Trump de fascism și pericol pentru SUA, într-o nouă carte a lui Bob Woodward**

Mark Milley, fostul șef al Statului Major Întrunit al Armatei SUA, numit în funcție de Donald Trump, îl acuză pe fostul președinte și actual candidat republican la președinție de fascism și îl consideră „cea mai periculoasă persoană pentru această țară”. Afirmațiile generalului sunt dezvăluite într-o nouă carte semnată de jurnalistul Bob Woodward, intitulată „War”, care urmează să fie publicată pe 15 octombrie. The Independent a obținut în avans un exemplar al cărții.

Milley, care a devenit ținta criticilor din partea dreptei după ce și-a exprimat îngrijorările legate de stabilitatea mentală a lui Trump în urma pierderii alegerilor din 2020 în fața lui Joe Biden, este descris de Woodward drept profund alarmat de posibilitatea unui nou mandat al lui Trump la Casa Albă. Potrivit jurnalistului, generalul ar fi declarat că „niciodată nu a existat o persoană mai periculoasă pentru SUA” decât Trump.

După atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului, în timpul căruia susținătorii lui Trump au luat cu asalt clădirea, Milley a cerut o întâlnire urgentă cu Merrick Garland, nou-numit procuror general la acea vreme. Generalul ar fi insistat pe necesitatea investigării extremismului violent intern și a mișcărilor de extremă dreapta. Conform unei surse din Departamentul de Justiție, citată de Woodward, aceasta ar fi fost prima întâlnire din istorie dintre un șef al Statului Major și procurorul general al SUA.

Generalul Mark Milley spune că s-a convins de adevărata față a lui Donald Trump

 

În martie 2023, Milley și-a exprimat și mai vehement preocupările legate de Trump în cadrul unei întâlniri private cu Woodward la Hotelul Willard din Washington, DC. Potrivit autorului, generalul ar fi spus că Trump este „un fascist până în măduva oaselor” și că „nimeni nu a fost vreodată la fel de periculos pentru această țară”. Milley a adăugat că, deși a avut suspiciuni încă din 2021, acum este convins de adevărata natură a fostului președinte.

Comentariile lui Milley din cartea lui Woodward, nepublicate anterior, au făcut ecou în discursul de retragere al generalului din septembrie 2023. Fără a-l numi direct pe Trump, Milley a subliniat în mod provocator că armata SUA nu este loială unei singure persoane, ci națiunii americane, într-o aparentă critică la adresa fostului lider.

Cartea lui Woodward, care detaliază aceste întâlniri și declarații, oferă o nouă perspectivă asupra tensiunilor dintre fostul președinte și înalți oficiali militari, în contextul campaniei prezidențiale din 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel