Un hoț a furat 900 de euro dintr-o biserică. Preotul paroh: „Erau pentru săraci”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un hoț a furat 900 de euro dintr-o biserică. Preotul paroh: „Erau pentru săraci” / Foto: Fanpage
Un hoț a furat 900 de euro dintr-o biserică. Preotul paroh: „Erau pentru săraci” / Foto: Fanpage

Un incident tulburător a avut loc în parohia San Michele Arcangelo din Ruvo di Puglia, în orașul metropolitan Bari, unde un bărbat necunoscut a intrat în sacristie și a sustras aproximativ 900 de euro dintr-un sertar. 

Suma furată de către hoț era donată de credincioși și era destinată ajutorării celor mai vulnerabili din comunitate. Preotul paroh, Don Ignazio Gadaleta, a publicat videoclipul cu furtul pe rețelele sociale, exprimându-și regretul pentru acest incident și speranța că făptașul va conștientiza gravitatea faptei sale.

 

Camerele de supraveghere au surprins întreaga scenă

 

Camerele de supraveghere din biroul preotului au surprins cum un bărbat a pătruns în sacristie cu un telefon la ureche, dând impresia că vorbește. După ce a verificat dacă este singur, acesta a deschis sertarul și a sustras două plicuri care conțineau banii donați de enoriași. În total, aproximativ 900 de euro au dispărut în mai puțin de un minut.

Bărbatul și-a ales cu atenție momentul, deoarece a intrat când prima slujbă tocmai s-a încheiat, iar alta era pe punctul de a începe. Agitația din biserică a fost contextul ideal pentru a trece neobservat.

”A fost multă agitație și am fost neglijent pentru că ar fi trebuit să încui ușa. Lucrul pe care îl regret cel mai mult este că furtul pe care l-am suferit are consecințe asupra nevoilor celor care trăiesc în condiții sociale și economice fragile. Mi-aș dori ca făptașul să înțeleagă acest lucru și să poată să se reabiliteze”, a declarat preotul confrm Fanpage.

 

Preotul a publicat imaginile pe social media pentru a cere ajutorul comunității

 

Don Ignazio Gadaleta, parohul bisericii San Michele Arcangelo, a ales să facă publice imaginile video pe rețelele sociale, în speranța că cineva îl va recunoaște pe hoț. În mesajul său online, preotul a subliniat că banii furați erau destinați persoanelor aflate în dificultate și că furtul afectează direct activitățile de ajutorare ale parohiei.

„Fiți atenți la acest individ care duminica trecută s-a plimbat prin parohiile din Ruvo di Puglia și a reușit să comită un furt în biserica mea,” a scris preotul pe social media. „El nu și-a dat seama că ceea ce a furat era pentru a-i ajuta pe cei mai necăjiți din comunitate”.

Preotul i-a îndemnat pe cei care ar putea să-l recunoască pe bărbat să contacteze autoritățile și să contribuie la găsirea acestuia.

 

------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel