Un hotel se laudă că oferă turiștilor „cel mai adânc somn din lume”. Ce este special la el? Se află la 419 metri sub pământ

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Foto: Captura Youtube
Foto: Captura Youtube

Un hotel unic din Țara Galilor, situat la 419 metri sub pământ, oferă turiștilor șansa de a experimenta „cel mai adânc somn din lume”.

Accesibil doar prin drumeții provocatoare, tiroliene spectaculoase și traversarea unor camere inundate, hotelul Deep Sleep este situat într-o mină de ardezie victoriană abandonată, sub munții Snowdonia, în Țara Galilor.

Oaspeții care aleg această experiență inedită trebuie să fie pregătiți pentru o adevărată aventură. Drumul începe la baza Tanygrisiau, lângă Blaenau Ffestiniog, unde participanții se întâlnesc cu ghidul lor la ora 17:00. De acolo, ei pornesc într-o drumeție de 45 de minute pe munte, un traseu ce este descris ca fiind „abrupt, dar care oferă priveliști de neuitat în vârf”.

 

Călătoria până la hotel durează două ore

 

Odată ajunși la intrarea în mină, oaspeții se echipează cu lanterne de cap, căști, hamuri și cizme Wellington, și se pregătesc să-și ia rămas bun de la lumea exterioară. Călătoria prin mina de ardezie durează aproximativ două ore și presupune traversarea unor trasee dificile și a unor pasaje înguste, cu ghidul oferind în permanență informații istorice despre mina abandonată.

La finalul acestui traseu solicitant, oaspeții ajung la tabăra Deep Sleep, unde sunt întâmpinați cu o băutură caldă și o „masă în stil expediție”. Tabăra este compusă din patru cabine private, fiecare cu două paturi, și o „cameră romantică” cu un pat dublu, toate amenajate într-un decor subteran impresionant. Temperatura constantă de 10 grade Celsius și liniștea profundă oferă condițiile perfecte pentru un somn adânc și odihnitor.

Noaptea este petrecută în siguranță, cu un ghid și un membru al personalului tehnic aflați în apropiere, în propriile cabine. Dimineața, oaspeții sunt treziți la ora 8:00 cu o băutură caldă și „câteva gustări simple la micul dejun”, înainte de a începe lunga ascensiune înapoi la suprafață, unde îi așteaptă lumina zilei.

 

Cât costă o noapte la hotelul din mină

 

Costul unei cabine pentru două persoane este de 375 de lire sterline, în timp ce „cameră romantică”, destinată unei experiențe mai intime, costă 575 de lire sterline. Ambele prețuri includ cina, micul dejun și băuturi calde sau reci. Copiii peste 14 ani sunt bineveniți să participe, cu recomandarea de a purta îmbrăcăminte călduroasă, având în vedere temperatura scăzută din mină.

Deep Sleep nu este conectat la rețeaua electrică convențională. Toată energia electrică și chiar conexiunea la internet sunt de joasă tensiune și sunt alimentate de baterii de 12 volți. Aceste baterii sunt încărcate printr-un sistem ingenios de microturbine hidraulice care utilizează forța apei ce curge în interiorul minei. Dacă nu a plouat suficient pentru a genera energie hidraulică, un generator diesel ecologic de suprafață asigură energie de rezervă.

Apa curentă folosită în tabără provine dintr-un izvor din interiorul minei și este descrisă ca fiind de „calitate excelentă”. Experiența Deep Sleep oferă oaspeților nu doar o noapte de neuitat într-un hotel subteran unic, ci și o aventură de neprețuit în inima naturii și a istoriei.

4o

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel