Un italian a devenit eroul unei mirese care și-a pierdut verigheta. ”Părinții și bunicii m-au învățat să fiu cinstit și onest în viață”

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: Valerio și verigheta pierdută / Sursă: fanpage.it
Foto: Valerio și verigheta pierdută / Sursă: fanpage.it

Povestea unui tânăr din Italia care s-a dat peste cap să găsească proprietarul unei verighete găsite rătăcită pe stradă.

Valerio Vincenzo Coronella, în vârstă de 27 de ani din Latina, a devenit subiect de discuție după ce a găsit și a restituit o verighetă pe care o descoperise pe strada Via Neghelli, cunoscută ca "strada cârciumilor", în centrul istoric al orașului. Întâmplarea a avut loc pe 6 iunie, într-o seară târzie, la scurt timp după ce revenise dintr-o călătorie în New York.

Valerio a explicat pentru Fanpage.it că a fost ghidat de principiile morale și că nu s-a gândit nici măcar o secundă să păstreze bijuteria. După ce a găsit verigheta, pe care a identificat-o datorită gravurii interioare cu numele miresei și data nunții, tânărul a hotărât să își mobilizeze resursele pentru a o restitui proprietarului legitim.

„Le-am spus părinților mei că am găsit o verighetă și că m-am mobilizat să-i dau de urma proprietarului, cerându-le să mă ajute. Au fost fericiți. Mi-au spus că acționez cum trebuie și că sunt mândri de mine.”, a povestit tânărul. 

Italianul a folosit rețelele sociale pentru a ajunge la persoana care și-a pierdut verigheta, publicând o fotografie a acesteia pe profilurile sale și în grupurile locale de Facebook, fără a dezvălui însă detaliile gravate.

Strategia sa a fost recompensată atunci când un prieten al proprietarului a văzut postarea într-un grup de local și l-a contactat în privat cu informațiile corecte pentru a identifica proprietarul.

”Eu cred cu tărie în reciprocitate, să nu faci altora ceea ce nu vrei să ți se facă”

 

După un scurt apel telefonic, Valerio l-a întâlnit pe mire și pe un prieten al acestuia pentru a face schimbul. Gestul său a fost apreciat profund de proprietar, care i-a mulțumit și i-a oferit o sticlă de vin în semn de recunoștință. 

”Mirele mi-a mulțumit și a insistat să accept o sticlă de vin. Inițial am refuzat pentru că nu era nevoie, mi-am făcut doar datoria. În cele din urmă,  i-am acceptat darul, pentru că a vrut foarte mult să-l iau și l-am apreciat. I-am spus că gestul meu a fost spontan, ghidat de faptul că bunicii și părinții mei m-au învățat să fiu cinstit și onest în viață.

Ei m-au învățat întotdeauna să nu caut scurtături în viață, ci să muncesc mereu din greu pentru ce îmi doresc. Nici o secundă nu m-am gândit să păstrez inelul de aur, eu cred cu tărie în reciprocitate, să nu faci altora ceea ce nu vrei să ți se facă și, dimpotrivă, să te comporti față de ceilalți așa cum ai vrea să se poarte ceilalți cu tine. Apoi m-am gândit la fericirea proprietarului de a avea înapoi un obiect atât de important din punct de vedere emoțional.”, a povestit Valerio. 

--------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel