Un italian și-a ucis amanta româncă după ce și-a părăsit soția. Mesajul transmis din închisoare

Alexandra Curtache |
Data publicării:
A ucis o româncă în Italia și a fost condamnat la 30 de ani de ănchisoare: "Sunt nevinovat", dar judecătorii nu-l cred / Foto: Unsplash
A ucis o româncă în Italia și a fost condamnat la 30 de ani de ănchisoare: "Sunt nevinovat", dar judecătorii nu-l cred / Foto: Unsplash

Iată povestea lui Pietro Bivona, un comerciant din Palermo aflat într-o celulă pentru că și-a împușcat mortal menajera româncă, în vârstă de 21 de ani. Bărbatul se declară nevinovat, dar judecătorii nu îl cred.

Pietro Bivona ar fi promis că își va părăsi soția pentru a se căsători cu Corina Leontina Catuna, în schimb după ce i-ar fi luat toate economiile, ar fi ucis-o. Bărbatul a cerut o revizuire la 17 ani de la sentința definitivă pe motiv că „Nu există dovezi noi”.

 

Povestea tragică a Corinei Leontina Catuna

 

Românca le-a spus unor prieteni că va pleca în România cu "domnul Pietro", iar pe 18 iulie 2001, la vârsta de doar 21 de ani, Corina Leontina Catuna a dispărut de pe fața pământului. Cadavrul ei a fost găsit în stare avansată de descompunere într-o pădure de lângă Montelupo Fiorentino, la 11 octombrie anul următor.

Un an mai târziu, la 12 noiembrie 2002, un om de afaceri din Palermo care locuia la Florența, Pietro Bivona, care are acum 70 de ani și a fost condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare în 2006, a fost arestat pentru uciderea menajerei de origine română. Cu toate acestea, bărbatul a cerut revizuirea procesului: el s-a declarat mereu nevinovat și a susținut că are dovezi.

Cu toate acestea, petiția sa a fost respinsă de secția a cincea a Curții de Casație, prezidată de Rosa Pezzullo, care l-a condamnat, de asemenea, pe Bivona la plata a 3.000 de euro.

 

Ce spun anchetatorii

 

Potrivit reconstituirii Parchetului din Florența, Bivona ar fi profitat de femeie, care s-ar fi îndrăgostit de el în ciuda faptului că era căsătorit. Inculpatul ar fi convins-o pe victimă să îi dea toate economiile sale, spunându-i, de asemenea, că își va părăsi soția și apoi se va muta cu ea.

Pe 18 iulie, acum 22 de ani, dispăruse Corina Leontina Catuna. Bivona nu l-a anunțat pe fratele victimei, ci a raportat dispariția abia pe 22 iulie. Cadavrul fetei a fost găsit câteva luni mai târziu și a fost recunoscut de o prietenă de-a ei care, la televizor, a văzut niște bijuterii găsite printre rămășițe, printre care un inel mic: un cadou de la "domnul Pietro".

 

Ucigașul a încercat să-și mascheze vinovăția

 

Suspiciunile s-au concentrat rapid asupra lui Bivona, al cărui telefon mobil era activ în Montelupo Fiorentino, unde a fost găsit ulterior cadavrul victimei, la 19 iulie 2001, a doua zi după dispariția acesteia. Bărbatul a spus că a căutat-o pe tânără sunând-o la telefon, dar apoi a fost găsit în posesia telefonul mobil al fetei.

De asemenea, vânzătorului din Palermo „i s-a înscenat” și o urmă de pământ găsită pe pantofii săi (considerată compatibilă cu cea din lemnul în care a fost găsit cadavrul) și o urmă de sânge găsită pe recipientul unei umbrele mari de soare, în care au fost descoperite ulterior rămășițele femeii.

Astfel, în primă instanță, în 2004, bărbatul a fost condamnat la 30 de ani de închisoare. Sentința a rămas definitivă în 2006.

 

Bărbatul susține până în ziua de azi că este nevinovat

 

Bivona a respins întotdeauna acuzațiile, iar la 4 ianuarie anul trecut a cerut Curții de Apel din Genova să revizuiască procesul, susținând că are dovezi ale nevinovăției sale: pata de sânge, asupra căreia apărarea sa a făcut noi investigații, nu ar fi fost utilizabilă pentru a dovedi compatibilitatea acesteia cu sângele victimei; pământul de pe pantofii săi, care ar fi de asemenea compatibil cu cel găsit în alte zone decât pădurea Montelupo Fiorentino; mărturia unei persoane care a declarat că Bivona frecventa acea zonă din motive de muncă și că, prin urmare, era "logic ca telefonul său mobil să se conecteze la celulele plasate în apropierea locului unde a fost găsit cadavrul".

Cu toate acestea, cererea de revizuire a fost declarată inadmisibilă de către Curtea de Casație, conform presei străine.

Potrivit judecătorilor, de fapt, reconstituirea care a dus la condamnarea lui Bivona s-a bazat pe diferite elemente: conținutul sesizării dispariției victimei de către inculpat, deținerea telefonului mobil al femeii de către acesta, reconstituirea mișcărilor victimei înainte de dispariție și faptul că Bivona a fost ultima persoană cu care a fost văzută femeia, dar și înregistrările telefonice și schimbarea cartelei SIM, tot de către inculpat.

Elemente care sunt "deja suficiente pentru a ajunge la o condamnare" și "indiferent de urmele de sânge, de solul și de sacul în care a fost pus cadavrul", se arată în hotărârea Curții Supreme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

28 noi 2024, 14:12 in Știri
Ce salariu are Călin Georgescu
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel