Un manager și-a dat demisia și se revoltă: Am obosit să lucrez în locul mamelor!

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Un manager și-a dat demisia și se revoltă - Am obosit să lucrez în locul mamelor
Un manager și-a dat demisia și se revoltă - Am obosit să lucrez în locul mamelor

Samantha, un manager din SUA, a decis să-și expună problema pe rețelele de socializare, explicând că și timpul persoanelor care nu au copii este valoros. Femeia și-a dat demisia, fiind revoltată de faptul că mereu trebuia să lucreze în locul mamelor, care plecau în vacanță. 

"În Ajunul Crăciunului de anul trecut, am plecat de unde eram manager la șase după-amiază. Afară era deja întuneric și frig, iar după ce am servit clienții până la cinci, eu și alți șase colegi am petrecut încă o oră punând deoparte decorațiunile și pregătindu-ne pentru sezonul de reduceri", scrie Samantha, o femeie de 50 de ani din SUA.

Femeia este dezamăgită că a trebuit să lucreze în locul colegilor care au plecat în vacanță, deoarece au copii. "Am ajuns acasă pe la 7, am băut un pahar de vin și m-am dus direct în pat. În ziua de Crăciun eram prea obosită să mă bucur de sărbători și știam deja că voi lucra a doua zi. O treime din echipa mea erau mame și, oricât de mult mă doare să spun asta, mamele pot fi nesigure. Când copilul lor este bolnav, ele pot lua concediu pentru creșterea copilului, deoarece  asta este legea. Dar eu sunt cel care trebuie să le acopere munca. Sunt  momente în care este greu să fii în preajma lor când acest lucru se întâmplă în mod repetat. În această toamnă, mi-am dat seama că nu sunt pregătită să suport stresul.  Așa că, în octombrie, mi-am înmânat demisia”, a mai spus Samantha.

 

"Societatea ar trebui să se gândească cum să susțină și angajații care nu au copii"

 

"Ca societate, sprijinim părinții care lucrează, dar nu se oferă același tip de sprijin și celor ca mine. Tatăl meu este bolnav, dar știam că nu mi-ar fi acordat zile libere înainte de Crăciun. Din punct de vedere legal, puteți obține concediu pentru a face față unei situații de urgență care implică un copil, un nepot, un partener sau un părinte, dar pentru asta  aceștia trebuie să fie o dependentă  a ta și să se bazeze pe tine pentru îngrijire. Deoarece tatăl meu nu locuiește cu mine, nu m-am calificat pentru zile libere ca să-l pot ajuta.  Nici decizia de a nu avea copii nu a fost a mea. M-am căsătorit la 20 de ani, iar fostul meu soț și cu mine am încercat, și nu am reușit, să avem un copil înainte de a fi acceptat pentru tratamentul de fertilitate, când aveam 30 de ani. Dar după trei runde inutile de tratament de fertilitate am decis să ne oprim. Fiecare eșec a fost un cuțit pentru inimă”, a dezvăluit Samantha.

"Mamele lucrează adesea cu jumătate de normă, ceea ce înseamnă că este de înțeles că există mai puțină loialitate față de echipă. Dacă copiii erau bolnavi, unele dintre mamele cu care lucram nu ezitau să ceara libere fără preaviz. Au fost multe momente când m-am simțit obligat să-mi amân timpul liber sau să ratez sărbătorile mult așteptate pentru a le înlocui. În zilele mele libere eram doar pe jumătate prezentă cu partenerul meu, deoarece luptam problemele de personal. Chiar am avut mame care mă sunau bolnave în timp ce eram pe plajă în vacanță. Vreau să încurajez societatea noastră, șefii de afaceri și părinții să se gândească la colegii lor fără copii și la cum să ne susțină", a conchis Samantha.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel