Un mare lanț de supermarketuri din Olanda reduce prețurile la produsele pe bază de plante

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Un mare lanț de supermarketuri din Olanda a anunțat reducerea prețurilor la produsele pe bază de plante pentru a le face mai accesibile decât alimentele de origine animală. 

ProVeg International, o organizație dedicată conștientizării alimentelor, a salutat decizia Lidl din Țările de Jos de a reduce definitiv prețurile la produsele pe bază de plante, inclusiv înlocuitori de carne și lactate, pentru a le alinia sau chiar a le face mai mici decât cele de origine animală.

Veste bună pentru vegetarieni și vegani! Lidl Olanda reduce prețurile la produsele pe bază de plante 

 

Lidl a anunțat că este primul supermarket care introduce carne tocată parțial pe bază de plante, cu o compoziție de 60% carne de vită și 40% proteine din mazăre, o măsură destinată să reducă impactul asupra mediului și să încurajeze consumatorii să opteze pentru alternative mai sustenabile. Această inițiativă vine în contextul în care jumătate dintre cetățenii olandezi consumă carne tocată de vită săptămânal.

Jasmijn de Boo, CEO global al ProVeg, a descris inițiativa Lidl drept o „schimbare extrem de semnificativă” în eforturile de transformare a sistemului alimentar. De Boo a subliniat că Lidl promovează activ alimentele pe bază de plante nu doar prin ajustarea prețurilor, ci și prin lansarea unui produs hibrid de carne tocată care contribuie la reducerea emisiilor de CO2. Ea a încurajat și alte lanțuri de supermarketuri să urmeze exemplul Lidl și să sprijine tranziția către diete mai sustenabile.

Un sondaj realizat de ProVeg în 2023 arată că disponibilitatea produselor pe bază de plante la prețuri mai mici decât cele de origine animală crește semnificativ probabilitatea ca acestea să fie cumpărate. Un alt sondaj, realizat la începutul anului, indică faptul că în aproape toate supermarketurile olandeze, alimentele pe bază de plante sunt deja mai accesibile decât produsele convenționale din carne și lactate.

Lidl și-a propus ca până în 2030 să crească vânzările de proteine din plante la 60%. Noul produs hibrid de carne tocată este deja disponibil în toate magazinele Lidl din Olanda, la prețul de 2,29 EUR pentru un pachet de 300 de grame.

Martine van Haperen, expert în sănătate și nutriție la ProVeg Țările de Jos, a apreciat măsurile luate de Lidl, subliniind că prețul este unul dintre principalii factori care împiedică oamenii să aleagă produse pe bază de plante. Ea a subliniat că introducerea unui produs hibrid reprezintă o strategie eficientă pentru a atrage și consumatorii de carne, fără a le modifica obiceiurile alimentare. „Acesta este un pas important în influențarea raportului de proteine din dietele consumatorilor,” a adăugat van Haperen.

------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel