Un medic din Veneto i-a salvat viața unui pasager aflat la bord, care se simțea rău: "Situația era gravă"

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un medic din Veneto i-a salvat viața unui pasager aflat la bord, care se simțea rău: "Situația era gravă"
Un medic din Veneto i-a salvat viața unui pasager aflat la bord, care se simțea rău: "Situația era gravă"

O călătorie care ar fi putut sfârși tragic s-a transformat într-o poveste cu final fericit datorită intervenției rapide și profesioniste a unui medic aflat la bordul avionului. Incidentul a avut loc pe un zbor de la Verona spre Capul Verde, când un pasager a început să se simtă rău la aproximativ o oră după decolare.

Pasagerul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a devenit cianotic și a avut dificultăți evidente de respirație, semne clare că starea sa era gravă. Din fericire pentru el, în același avion se afla și Antonio Iavernaro, șeful secției de hemodinamică de la spitalul Bassano, care pleca în vacanță alături de soția sa.

"Când am auzit apelul stewardesei care întreba dacă există un medic la bord, am răspuns imediat. Situația era foarte serioasă. Când am ajuns la pasager, era deja cianotic și avea dificultăți mari de respirație", a povestit Iavernaro pentru Corriere della Sera.

Fără a sta pe gânduri, medicul a cerut trusa de prim ajutor și a început manevrele de salvare.

"Eram la sol, în partea din spate a avionului. Am folosit trusa de prim ajutor și, cu sprijinul echipajului, am reușit să-i ofer pacientului puțin aer, ceea ce i-a ameliorat rapid starea. Era tahicardic și desaturat, dar după ce i-am administrat oxigen, situația a revenit la normal."

 

"Nu am crezut niciodată că voi lucra la o altitudine de peste șapte mii de metri"

 

Intervenția rapidă și eficientă a medicului a fost crucială în stabilizarea pasagerului, iar decizia de a nu efectua o aterizare de urgență a fost luată cu atenție.

"Am analizat starea pacientului și am decis că nu era nevoie de o aterizare de urgență, deoarece situația era sub control. Am informat căpitanul și i-am dat undă verde să continue zborul spre destinație", a adăugat Iavernaro.

La aterizarea în Capul Verde, pacientul a fost preluat de personalul medical de la centrul spitalicesc al insulei. Grație intervenției medicului, starea sa era mult mai stabilă și nu a mai fost în pericol. Antonio Iavernaro și-a continuat vacanța, dar a rămas impresionat de experiență.

"Nu am crezut niciodată că mă voi trezi lucrând la o altitudine de peste șapte mii de metri", a concluzionat acesta.

Această întâmplare subliniază importanța prezenței unui medic pe zboruri și profesionalismul acestora, care poate face diferența dintre viață și moarte în situații critice. Intervenția promptă a lui Iavernaro a demonstrat încă o dată că salvarea unei vieți poate veni din cele mai neașteptate locuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel