Un meșter român i-a amenințat pe șefi și a distrus câteva șantiere după ce aceștia i-au criticat munca

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:

Din frustrare că i s-a reproșat că nu a făcut o treabă bună, un meșter român din Franța a distrus lucrările de construcție și i-a amenințat pe angajații firmei. 

Un constructor de origine română i-a șocat pe angajatorii francezi după ce aceștia i-au reproșat că a făcut o treabă proastă și l-au rugat să repare greșelile făcute.

Într-un moment de furie și frustrare, bărbatul l-a amenințat pe angajații firmei de construcții spunându-le că are de gând să „îi omoare, să le violeze soțiile și să le taie gâtul fiicelor sale”. De asemenea, meșterul a afirmat că v-a urmări personalul firmei timp de o săptămână, probabil pentru a se răzbuna. 

Concret, în prima parte a acestui an, o firmă de construcții franceză din Vendée a angajat un subcontractant român pentru lucrările de construcție. Lucrarea realizată nu a îndeplinit standardele așteptate, fiind vizibile defecte în mai multe locuri. În consecință, firma a refuzat să accepte lucrarea și a solicitat subcontractantului corectarea defectelor.

Românul le-a trimis sute de mesaje de amenințare și a distrus câteva lucrări 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Disputa dintre cele două părți a ascaladat rapid. Subcontractantul a refuzat să rectifice lucrările și a început să-i harțuiască pe angajații firmei trimițându-le sute de mesaje și apeluri telefonice în care îi amenința cu moartea.

„Am de gând să vă omor, să vă violez soțiile și să tai gâtul fiicelor voastre. Vă voi urmări timp de o săptămână”, le transmitea românul celor din firmă.                               

Pe lângă amenințările verbale, subcontractantul a provocat pagube substanțiale pe șantierele din Jard-sur-Mer, Longeville, Vendrennes și Moutiers-les-Mauxfaits, distrugând feronerie, pervazuri și alte componente. 

Asigurătorii firmei au acoperit prejudiciile, dar au rămas cu deductibile de aproximativ 2.500 de euro fiecare. Reprezentanții firmei au cerut 5.000 de euro pentru prejudiciul adus inginerului de șantier, iar 3.000 de euro pentru președintele companiei, directorul acestuia și soția acestuia, care au fost și ei amenințați.                              

Potrivit românului, prin acțiune săvârșite acesta intenționa să „pună presiune” pe firma franceză, însă nu el este cel care a distrus lucrările, scrie Le Journal.                     

Pe 12 septembrie, , instanța din La Roche/Yon l-a condamnat pe inculpat la o pedeapsă cu închisoarea cu suspendare și l-a obligat să despăgubească victimele. De asemenea, bărbatul nu va mai avea voie să intre pe teritoriu orașului Vendée.

-------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel