Un mic dejun original: omletă cu castraveți proaspeți

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Un mic dejun original, omletă cu castraveți proaspeți. Sursa foto: freepik.com
Un mic dejun original, omletă cu castraveți proaspeți. Sursa foto: freepik.com

Folosind această rețetă, puteți pregăti un preparat original, proaspăt și gustos, care vă va surprinde plăcut familia - o omletă cu castraveți. 

Publicitate

Castravetele va îmbogăți omleta cu prospețime și un gust dulce. Puteți curăța castravetele de coajă pentru un rezultat mai blând sau îl puteți lăsa cu coajă, pentru un rezultat crocant.

Dacă preferați a doua variantă, deoarece coaja este bogată în săruri minerale și fibre,  spălați castraveții foarte bine înainte de a-i găti.

Ingrediente:

castraveți - 2 bucăți,

ouă - 4 bucăți,

lapte - 150 ml,

sare și piper după gust,

verdeață după gust,

unt - 20 grame.

 

Modul de preparare

 

Spălați castraveții, uscați-i și tăiați-i în cercuri. Puneți ulei într-o tigaie și prăjește castraveții, amestecând, timp de 5 minute.

Bate ouăle, adaugă laptele, sarea, piperul și verdeața tocată. Amestecați bine. Turnați această compoziție peste castraveți și gătiți, amestecând, timp de 5 minute. Se acoperă apoi cu un capac și se gătește la foc mic încă 5-7 minute.

Serviți omleta cu castraveți alături de o felie de pâine proaspătă. Poftă bună!

 

Vezi și: Cea mai pufoasă și delicioasă omletă: unge capacul tigăii cu un ingredient secret. Trucul bunicii 

 

Orice gospodină știe că omleta se face într-o tigaie, peste care pui neapărat un capac. În acest caz, amestecul de ouă și lapte se va coace uniform.

În același timp, majoritatea bucătarilor amatori nici nu realizează că anume capacul îi poate să obțină o omletă de nota 10.  

Deci, dacă ungeți partea superioară de capacului cu un anume ingredient, atunci consistența și gustul omletei vor fi ideale.

Aplicați puțin unt în interiorul capacului. Desigur, înainte de aceasta, untul trebuie lăsat la temperatura camerei. să fie înmuiat. 

Paste în sos cremos de ciuperci: o rețetă rapidă, dintr-un minim de ingrediente. Copiii vor mai cere o porție

Dacă, în timpul preparării unei omlete, tigaia este acoperită cu un capac „uleios”, atunci gustul se va îmbunătăți considerabil.

Omleta va ieși incredibil de moale, pufoasă și fragedă. În plus, omleta va căpăta un gust interesant de cremos.  

_____________________________

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 

 - https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel