Totul la comanda unui cetățean englez care a trimis în România trei nigerieni pentru a recupera o datorie de 3 milioane de euro, relatează Știrile PRO TV. În răpire ar fi fost implicat și liderul unei rețele de trafic de droguri. Suspectul de răpire a fost condamnat în primă instanță.
Bărbatul răpit, Costin Miu, este un tânăr care în ultimii ani a reușit să câștige sume impresionante de bani din investiții în criptomonede.
A intrat în vizorul unui traficant de droguri din Londra care ar fi comandat răpirea. În momentul în care a coborât din scara blocului în care locuiește, victima a fost imobilizată de către agresor și urcată pe bancheta din spate a unui autoturism. Bărbatul a fost ținut captiv mai bine de șase ore, timp în care a fost torturat. În cele din urmă, a acceptat să plătească agresorilor suma de bani care i-a fost cerută.
Cine e traficantul de droguri care i-a pus gând rău milionarului constănțean
Suspectul se numește Ioan Dorobanțu. Bărbatul ar fi liderul unei importante rețele de traficanți de droguri de la malul mării. Avea toate informațiile despre victima sa, spun procurorii: fotografii, detalii despre apartamentul în care locuiește și despre apropiații lui. În ziua răpirii ar fi fost ajutat de trei nigerieni pe care autoritățile nu au reușit încă să îi identifice.
Procurorii au specificat în rechizitoriu că „persoana vătămată a văzut și a simțit că este înțepată cu o seringă cu ac subțire în zona abdomenului, după care a resimțit o stare de moleșeală și furnicături în degete”.
Tânărul a scăpat de tortură datorită unui vecin care a văzut totul de la balcon. Acesta a sunat la numărul de urgență 112, dar, între timp, victima a fost dusă într-o clădire dezafectată care se află în tabăra de la Năvodari. Acolo, bărbatul a negociat, timp de mai multe ore, cu răpitorul termenii eliberării și i-a oferit acestuia la schimb parola portofelului electronic pe care îl deținea.
Faptele s-au petrecut anul trecut. Suspectul a fost condamnat de o primă instanța la 7 ani si 4 luni de închisoare, pentru lipsire de libertate, tâlhărie și tulburarea liniștii și ordinii publice. Decizia magistraților nu este definitivă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News