Un muncitor român a fost găsit mort pe un câmp agricol în Italia, sâmbătă, de ziua lui. Strigăt de ajutor din partea familiei

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un muncitor român a fost găsit mort pe un câmp agricol în Italia, sâmbătă, de ziua lui. Strigăt de ajutor din partea familiei / Foto: Facebook
Un muncitor român a fost găsit mort pe un câmp agricol în Italia, sâmbătă, de ziua lui. Strigăt de ajutor din partea familiei / Foto: Facebook

Maricel Moinea, un muncitor român în agricultură, a fost găsit mort într-un câmp agricol din localitatea Aprilia, provincia Latina (Lazio), Italia. 

Bărbatul, în vârstă de 46 de ani, care astăzi, 14 septembrie 2024, ar fi împlinit această vârstă, a fost descoperit de angajatorul său spânzurat de un copac, pe terenul unde își desfășura activitatea.

Conform informațiilor furnizate de fratele său, Mirel Moinea, Maricel suferea de depresie de mai mult timp, o problemă cu care se confrunta în ultima perioadă. Această afecțiune, din păcate, a culminat într-un gest disperat, evidențiind drama personală pe care a trăit-o. Maricel, originar din comuna Spulber, județul Vrancea, trăia în Italia de aproximativ 15 ani și nu era căsătorit și nici nu avea copii, deși a avut o perioadă de concubinaj.

În urma găsirii trupului neînsuflețit, autoritățile locale au dispus efectuarea unei autopsii pentru a confirma că moartea a fost cauzată de un act voluntar și nu au fost implicate alte persoane. Autopsia va avea loc la morga din Sabaudia, în provincia Latina.

 

Strigăt de ajutor din partea familiei

 

Familia, în special fratele Mirel, care lucrează în Germania, se confruntă acum cu o situație extrem de dificilă. Mirel va trebui să călătorească în Italia pentru a prelua trupul fratelui său și a-l repatria în România. Costul repatrierii se ridică la aproximativ 2.500 de euro, conform informațiilor furnizate de Alina Cărăbuș de la firma „Onoranze Funebrì Alina”. Acest cost, pe lângă cheltuielile suplimentare pentru înmormântare în România, pune o presiune considerabilă asupra familiei îndoliate.

În fața acestei tragedii, Mirel Moinea a lansat un apel emoționant pe rețelele de socializare, cerând ajutorul publicului pentru a acoperi cheltuielile de repatriere și înmormântare.

„Bună ziua! Am nevoie de ajutorul dumneavoastră. Scuzați-mă, am ajuns la limita disperării. Apelez la dumneavoastră, la toți care îmi sunteți alături, care poate să ne ajute cu ce poate, cu un bănuț, un mic ajutor contează, pentru repatrierea trupului fratelui meu Moinea Maricel din Italia,” a scris Mirel pe Facebook.

Pentru cei care doresc să ajute, Mirel a furnizat numărul său de telefon (+40 727 236 133) și codurile IBAN pentru donații, atât în RON cât și în Euro, deschise la Banca Transilvania pe numele său. Codurile IBAN sunt:

Cod IBAN RON: RO90BTRLRONCRT0CF5051301Cod IBAN EUR: RO37BTRLEURCRT0CF5051301

Codul SWIFT/BIC pentru transferuri internaționale este BTRLRO22.

Comunitatea din România și nu numai este chemată să ofere ajutor în fața acestei tragedii și să sprijine repatrierea și înmormântarea lui Maricel Moinea, în timp ce familia se confruntă cu pierderea irecuperabilă a unui iubit membru al familiei.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel