Un muncitor român din Italia a murit subit în timp ce tăia niște copaci

Cristina Iacob |
Data publicării:

Sfârșit tragic pentru un român din Italia. Bărbatul a murit subit în timp ce tăia niște copaci. 

Un muncitor de 53 de ani, de naționalitate română, a fost găsit mort în această dimineață în localitatea San Donato di Ninea, situată în provincia Cosenza. Bărbatul lucra la tăierea copacilor în momentul în care a suferit decesul.

Autoritățile au exclus posibilitatea ca decesul să fi fost cauzat de probleme legate de căldură, întrucât temperaturile au scăzut semnificativ în ultimele zile, iar zona a fost afectată de ploi ample. În aceste condiții, se presupune că decesul a fost provocat de cauze naturale, scrie ANSA. 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Castrovillari a deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte ale morții. În acest sens, a fost dispusă efectuarea unei autopsii pentru a clarifica motivele decesului. Cadavrul muncitorului a fost transportat la spitalul Rossano, unde va fi supus examinării morgale în cursul zilei de mâine.

În paralel, cercetările preliminare la locul tragediei au fost efectuate de Carabinieri ai Societății Castrovillari, care continuă să adune informații relevante în cadrul anchetei.

Citește și: Un muncitor agricol român din Italia a murit subit în timp ce culegea roșii

Luna trecută, Robert Chelariu, un tânăr de 20 de ani cunoscut în comunitatea din Collecchio, Italia, a murit  într-un tragic accident de muncă. Robert, pe care prietenii îl numeau Roby, a fost electrocutat în jurul orei 14:30, în timpul unor lucrări de săpătură într-un câmp de pe Strada delle Vigne, în apropierea unei case din Gaiano.

Inițial, s-a presupus că găleata excavatorului ar fi tăiat cabluri subterane, însă investigațiile ulterioare sugerează că tânărul a introdus mâinile într-o fântână, crezând că alimentarea electrică fusese întreruptă. Un alt muncitor, coleg al lui Roberto, a fost și el rănit în încercarea de a-l salva.                                                                                                                                                                     

Locuitorii din Collecchio, unde Roberto locuia de câțiva ani, sunt profund îndurerați. Tânărul era apreciat ca un muncitor dedicat și un băiat respectuos care s-a integrat bine în comunitatea locală.

Anul trecut, 12 persoane au murit în accidente de muncă în această regiune, iar Robert este a treia victimă din acest an. În februarie, un șofer de camion de 67 de ani a fost lovit mortal de un vehicul în curtea unei companii, iar în martie, un muncitor de 51 de ani a fost zdrobit de o încărcătură desprinsă dintr-o macara, informează Parma Today.

-------------------------------------------------                                                                                                                                                                                                                                                        

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel