„Prin adresa (…) înregistrată la registratura Consiliului Județean Alba, UAT Orașul Ocna Mureș arată că deschiderea oficială a activității Bazei de tratament a fost stabilită la data de 13 mai 2023”, se arată documentația unuia dintre proiectele aflate pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Alba de marți, 25 aprilie a.c..
Societatea se află în procesul de recrutare a personalului necesar, conform organigramei care prevede un total de 70 de posturi, de la muncitori, recepționeri și casieri, până la asistente și medici.
Care sunt tarifele
Baza de tratament a stabilit tarifele pentru serviciile sale, astfel încât un bilet pentru o zi pentru un adult costă 60 de lei de luni până vineri și 70 de lei pentru zilele de weekend. Copiii cu vârsta între 7 și 14 ani vor plăti 35 de lei pe zi, iar cei sub 7 ani au acces gratuit.
Pentru o vizită de 1-4 ore, există tarife separate, respectiv 45 de lei pentru adulți și 25 de lei pentru copii. Pentru orice perioadă suplimentară, primele 20 de minute se taxează cu 3 lei, apoi câte 10 lei la fiecare 30 de minute.
Se vor oferi abonamente zilnice și săptămânale. Tariful pentru un abonament de o zi va fi de 50 de lei pentru adulți și 25 de lei pentru copii, cu o perioadă minimă de abonament de 7 zile. Abonamentele cu o durată de până la 20 de zile vor fi valabile timp de maximum 45 de zile de la data emiterii, în timp ce cele care depășesc 20 de zile vor avea o valabilitate de 90 de zile.
Serviciile medicale
Printre bolile care pot fi tratate la acest complex balnear se numără afecțiuni reumatismale degenerative, articulare și inflamatorii, afecțiuni neurologice periferice, afecțiuni ginecologice și afecțiuni posttraumatice.
Tarifele pentru serviciile medicale variază între 5 și 200 de lei. Cea mai ieftină procedură va fi măsurarea tensiunii arteriale, în timp ce cele mai costisitoare vor fi consultul medical primar și ecografiile.
Pentru un EKG, tariful va fi de 10 lei, iar pentru un referat medical se va percepe o taxă de 100 de lei. Ședințele de kinetoterapie vor costa 50 de lei și vor dura între 20 și 30 de minute, în timp ce serviciul de "kinesio taping" va fi taxat cu 30 de lei.
Societatea va avea un contract cu Casa de Pensii și probabil cu Casa de Asigurări de Sănătate, ceea ce va permite și derularea de proceduri gratuite de tratament.
Noul complex balnear a fost realizat din fonduri publice
Construcția noului complex balnear a fost finanțată din fonduri publice, având un cost total de 8 milioane de euro, acoperind atât construcția, cât și dotările. Banii au fost alocați de Consiliul Județean Alba și Consiliul Local Ocna Mureș, iar baza de tratament ar urma să devină unul dintre principalii angajatori din oraș.
Suprafața totală a bazei de tratament este de 6.400 de metri pătrați și include facilități precum bazine interioare și exterioare cu apă sărată și dulce, o zonă de fitness și recuperare medicală, cu un vârf de până la 700 de proceduri pe zi în timpul verii.
Complexul balnear din Ocna Mureş oferă multiple facilități, printre care se numără cabinete medicale și vestiare pentru medici și asistente. Pacienții care aleg să beneficieze de tratament la acest complex vor avea acces și la camere dotate cu băi galvanice, împachetări cu parafină și cu nămol.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News