Al cincilea vaccin anti-COVID, Novavax, ar putea să primească aprobarea săptămâna viitoare de la Agenţia Europeană a Medicamentului, conform Financial Times, citat de Reuters.
După acest pas, urmează ca Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) să aprobe vaccinul şi să îl includă pe lista de urgenţă.
Astfel, după ce noul vaccin va fi aprobat, acesta urmează să fie trimis către ţări în curs de dezvoltare, unde dozele anti-COVID nu au ajuns la populaţie.
Serul Novavax s-a dovedit a fi eficient (peste 90% grad de eficienţă) împotriva mai multor variante de coronavirus, informează Reuters, preluată de Mediafax.
Novavax, al 5-lea ser împotriva COVID, este un vaccin bazat pe proteine care se administrează în două doze.
Pfizer: Pastila anti-COVID are o eficacitate de aproape 90%
De asemenea, Pfizer a transmis recent că ultimul test al pastilei sale anti-COVID-19 a arătat o eficacitate de aproape 90% în prevenirea spitalizărilor și a deceselor la pacienții cu risc ridicat.
Pfizer a transmis că ultimul test al pastilei anti-COVID-19 a arătat o eficacitate de aproape 90% în prevenirea spitalizărilor și a deceselor la pacienții cu risc ridicat, iar datele recente de laborator sugerează că medicamentul își păstrează eficacitatea împotriva variantei Omicron, relatează Reuters, citat de Aleph News.
Luna trecută, producătorul american de medicamente a declarat că pilula a avut o eficacitate de aproximativ 89% în prevenirea spitalizărilor sau a deceselor în comparație cu placebo, pe baza rezultatelor intermediare obținute la aproximativ 1.200 de persoane. Datele dezvăluite marți includ încă 1.000 de persoane.
În cadrul studiului, nimeni din cei care au primit tratamentul Pfizer nu a murit, comparativ cu 12 decese în rândul celor care au primit placebo.
Pastilele Pfizer se iau împreună cu ritonavirul, un antiviral mai vechi, la fiecare 12 ore, timp de cinci zile, începând la scurt timp după debutul simptomelor. Dacă va fi autorizat, tratamentul va fi vândut sub numele de Paxlovid.
Pfizer a publicat, de asemenea, primele date ale unui al doilea studiu clinic care arată că tratamentul a redus spitalizările cu aproximativ 70% la aproximativ 600 de adulți cu risc standard.
„Este un rezultat uimitor”, a declarat Mikael Dolsten, directorul științific al Pfizer, într-un interviu. „Vorbim despre un număr uluitor de vieți salvate și de spitalizări prevenite. Și, bineînțeles, dacă desfășurăm acest lucru rapid după infectare, este posibil să reducem dramatic transmiterea”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News