Un om de știință spaniol critică ideea imunității colective:"Ar putea fi zeci de milioane de victime"

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Lumea nu-și poate permite să încerce să dezvolte o imunitate colectivă împotriva infecției cu coronavirus COVID-19, pentru că, în caz contrar, numărul victimelor s-ar putea ridica la zeci de milioane, a spus Salvador Masip, profesor la Universitatea Deschisă din Catalunya în domeniul cercetării în domeniul sănătății.

Rezultatele preliminare ale unui studiu realizat de Ministerul Sănătății spaniol au arătat că aproximativ 5% din populația țării, adică aproximativ două milioane de persoane, au fost infectate cu COVID-19. În prima etapă, 60.000 de spanioli, care locuiesc diferite regiuni, au fost supuși unor teste rapide de anticorpi. În a doua etapă, sunt planificate testele de laborator. În același timp, în Spania de la începutul epidemiei, cu ajutorul testelor, virsul COVID-19 a fost detectat la peste 230 de mii de persoane, dintre care 27,8 mii au decedat. Prezentând rezultatele studiului, ministrul Sănătății, Salvador Ilia, a spus că nu se poate vorbi despre o imunitate colectivă în Spania.

"Studii similare au fost efectuate şi în alte țări. Iar rezultatele sunt similare: aproximativ 5% sunt infectaţi. Primul test similar a fost realizat în Germania", a spus Salvador Masip, care lucrează la Universitatea din Leicester din Marea Britanie.


Acesta a amintit că ideea imunității colective a fost inițial susținută în mod activ de premierul britanic Boris Johnson. Dar, potrivit profesorului, Boris Johnson „a înțeles rapid: oameniilor nu ar trebui să li se permită să se infecteze într-un asemenea ritm, deoarece sistemul de sănătate nu poate face față".

Ţările care au introdus carantina au făcut ceea ce trebuie

 


"Doar cinci procente de pacienţi infectaţi Spania este rezultatul faptilui că persoanelor au stat la domiciliu. Doar țările care au introdus carantina au făcut ceea ce trebuie. Rata de infecție a scăzut rapid. Problema acestei boli est ecă are un grad foarte mare de infecție, deși decesele ajung la 1%. Dacă permitem ca 70% din populația lumii să fie infectată și să ajugem la 1% din decese, asta înseamna 50 de milioane. Este o cifră prea mare. La epidemia de gripă din 1918 au murit până la 100 de milioane", a spus Masip.


Prin urmare, majoritatea țărilor europene încearcă să se mențină, până când imunitatea colectivă va fi obținută cu ajutorul unui vaccin", a adăugat specialistul spaniol. El a explicat că rata de deces de 1% a rezultat și dintr-un studiu spaniol. Dacă există, de fapt, de zece ori mai multe infecții decât cele stabilite oficial, aceasta înseamnă că decesele în Spania nu sunt de 10%, așa cum s-a estimat anterior, ci de 1%. "Aceste cifre sunt comparabile în întreaga lume. Când epidemia a început în China, s-a spus că decesele au fost de la 1 la 2%", a amintit Masip.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel