Un oraș din România a fost inclus în ghidul destinațiilor de vizitat în 2025 realizat de National Geographic

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un oraș din România a fost inclus în ghidul destinațiilor de vizitat în 2025 realizat de National Geographic / Foto: Unsplash
Un oraș din România a fost inclus în ghidul destinațiilor de vizitat în 2025 realizat de National Geographic / Foto: Unsplash

National Geographic a lansat recent lista sa anuală cu cele mai atractive destinații turistice pentru anul viitor, sub numele de Best of the World 2025, care a devenit un ghid esențial pentru călătorii pasionați. 

Printre cele 25 de destinații selectate, România se află pe locul 11 în clasament și se bucură de o prezență onorantă prin orașul medieval Brașov. Aceasta reprezintă o oportunitate unică de a descoperi bogățiile culturale și naturale ale regiunii Transilvaniei.

Brașovul, recunoscut pentru istoria sa fascinantă și peisajele pitorești, este descris de National Geographic ca "poarta de intrare în regiunea Transilvaniei". Un aspect deosebit menționat în ghid este traseul Transilvanica, o potecă de drumeție recent finalizată, ce se întinde pe 1.400 de kilometri, de la granița cu Ucraina până la Dunăre.

De ce să mergeți acum în Brașov: Călătoriți pe traseul Transilvanica. Orașul medieval Brașov este poarta de intrare în regiunea Transilvaniei, un ținut cu păduri străvechi, sate rustice și vârfuri carpatice. Și cu noul său aeroport - primul din România în 50 de ani - patria lui Dracula este mai accesibilă. Explorați regiunea de-a lungul Via Transilvanica, un traseu de drumeție finalizat în 2022, care se întinde pe o distanță de 870 de mile de la granița cu Ucraina până la Dunăre.

Secțiunea Terra Saxonum a traseului trece prin cătune săsești și prin orașul Sighișoara din secolul al XII-lea, aflat în patrimoniul mondial UNESCO, în timp ce secțiunea Terra Dacica șerpuiește printre podgorii și cetăți dacice.”, scrie National Geographic.

Alin Ușeriu și organizația pe care o conduce, Tășuleasa Social, au lansat proiectul Via Transilvanica. „Via Transilvanica este proiectul organizației Tășuleasa Social pe care noi l-am făcut în 2018, adică în momentul în care organizația noastră avea 18 ani de activitate și este un proiect care în momentul de față este recunoscut ca infrastructură turistică națională.”, spune acesta.

Citește și: Alin Ușeriu, românul care s-a întors din Germania și vrea să schimbe fața țării: „Via Transilvanica a apărut pentru că nu mai știam ce să facem cu satele din zona rurală care dispar”

 

Destinații care nu trebuie ratate

 

Printre celelalte destinații incluse în Best of the World 2025 se numără locuri deosebite precum Guadalajara din Mexic, celebru pentru festivalul de mariachi ce atrage anual mii de turiști, și Boise, Idaho, care găzduiește festivalul Jaialdi, un eveniment dedicat culturii basce cu petreceri stradale și spectacole de dans. 

Pe lângă Brașov, alte orașe de pe listă sunt Bangkok, Los Angeles, și Groenlanda, toate având câte ceva de oferit fiecărui tip de călător. National Geographic subliniază importanța acestor locuri, invitând călătorii să le descopere și să contribuie la sustenabilitatea lor.

 

Lista completă cu destinațiile incluse în Best of the World 2025 

 

Antigua, Guatemala
Pădurea Ocala, Florida
Bangkok, Thailanda
Raja Ampat, Indonezia
Guadalajara, Mexic
Mănăstirile cenobice, Italia
Los Angeles, California
Groenlanda
Kanazawa, Japonia
Oriental Expres, Malaezia
Brașov, România
Cerrado, Brazilia
Northland, Noua Zeelandă
Senegal
Haida Gwaii, Columbia Britanică
Barbados
Valea Suru, India
Boise, Idaho
Adu Dhabi, Emiratele Arabe Unite
Râul Murray, Australia
Kwazulu-Natal, Africa de Sud
Arhipelagul Stockholm, Suedia
Cork, Irlanda
Hebride, Scoția
Tunisia

 

---------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel