Un oraș din România a început să monteze deja luminițe și ornamente de Crăciun pe străzi

Alexandra Curtache |
Data publicării:
 Un oraș din România a început să monteze deja luminițe și ornamente de Crăciun pe străzi
Un oraș din România a început să monteze deja luminițe și ornamente de Crăciun pe străzi

În Craiova, pregătirile pentru Crăciun au început în forță, chiar dacă temperaturile sunt încă departe de atmosfera iernii. 

Zeci de muncitori din Craiova au fost mobilizați pentru a instala luminițele și decorațiunile de sărbători, în ciuda faptului că termometrele indică valori de peste 20 de grade Celsius, conform Digi24. Centrul istoric al orașului se transformă treptat, aducând spiritul Crăciunului mult mai devreme decât s-ar fi așteptat localnicii.

„E devreme, că e și soarele ăsta frumos”, spune o femeie din Craiova, exprimând surprinderea față de acest contrast între atmosferă și decor. Un alt localnic adaugă: „E cam devreme, dar arată frumos. Adică... va arăta frumos!”

Anul acesta, Târgul de Crăciun din Craiova va avea ca temă „Frumoasa și Bestia”, cu influențe artistice variate, aducând un strop de magie pe străzile orașului. În plus, se lucrează la decoruri tematice inovatoare, inspirate din „Războiul Stelelor”, menite să creeze o atmosferă futuristă pentru cei care vor vizita târgul. „Lucrăm la cele 8 căsuțe noi făcute anul ăsta cu tema dintr-un orășel galactic, gen 'Războiul Stelelor', tot pentru comercianți”, explică sculptorul Gabi Rizea, implicat în realizarea decorațiunilor.

 

Târgul de Crăciun din Craiova se va deschide pe 15 noiembrie

 

Deși unii locuitori consideră că pregătirile au început prea devreme, primarul municipiului, Lia Olguța Vasilescu, susține că timpul suplimentar este necesar pentru a asigura o execuție impecabilă.

„În general, când punem o instalație și apoi evaluăm dacă ne place sau nu, dacă nu ne place, trebuie să o înlocuim și atunci este clar că necesită timp. Totul trebuie să fie cu bun-gust și în același stil”, a declarat aceasta, subliniind că iluminatul și decorațiunile de anul acesta vor fi spectaculoase, unice nu doar în România, ci poate și în Europa. „Personajele sunt create din lumini cu ajutorul inteligenței artificiale. Sunt costuri mai mari anul acesta. Nu vrem să dăm sume”, a adăugat primarul.

Târgul de Crăciun din Craiova își va deschide oficial porțile pe 15 noiembrie și va rămâne deschis până pe 5 ianuarie, oferind vizitatorilor o experiență unică, plină de magie și inovație. Pe lângă Craiova, alte orașe din România își pregătesc târgurile de Crăciun, Sibiu urmând să deschidă pe 16 noiembrie, Timișoara pe 30 noiembrie, iar Brașov pe 1 decembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel